Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dragana pantić

Policajka s tuzlanskih ulica: Kad vozača kaznim, desi se da kasnije stane i ljubazno me pozdravi

New Project (96)

Njen rad su između ostalih prepoznali u MUP-u TK, pa je tako od 2019. godine dobitnica i pohvale

Iako se tradicionalno smatra da je posao u policiji rezervisan za muškarce, žene koje su zaposlene u policijskom sistemu svjedoče o brojnim uspjesima koje su postigle i zadovoljstvo koje im ovaj posao donosi.

Jedna od takvih jeste i Tuzlanka, koja već punih 17 godina radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova TK, Dragana Pantić.

Završila je visoku trenersku školu specijalnih namjena vojske policije, a po činu je stariji policajac. Posljednjih nekoliko godina obavlja poslove učesnika kontrole u saobraćaju. Radeći u MUP-u, Dragana je stekla neprocjenjivo iskustvo, te zavoljela policijski posao. Nikada se nije osjećala manje vrijednom zato što je žena, a među svojim, muškim kolegama stekla je dosta prijatelja. Nakon godina rada, Dragana je danas sigurna u svoje profesionalne kvalitete.

Njen rad su između ostalih prepoznali u MUP-u TK, pa je tako od 2019. godine dobitnica i pohvale.

“Prošle godine, na dan obilježvanja policije TK, 22. maja dobila sam pohvalu za ostvarene rezultate od strane našeg ministarstva, a zahvaljujući zapažanju mojih neposrednih rukovodilaca, koji su primjetili moju marljivost u radu”, ističe Dragana.

Biti policajac je časno, ponosno, i izuzetno teško zanimanje, pogotovo u današnje vrijeme, prepuno novih izazova. Neki smatraju da je time teže, kada u policijskoj uniformi stoji žena.

“Biti policajac je jako teško, stresno, opasno i nepredvidivo zanimanje, ali bih istakla iznad svega toga da je zanimanje poliacajac časno zanimanje”, dodaje Dragana.

“Moj uspjeh u toku rada, ogleda se u tome da sankcijom utičem na vozača, pješaka, da isti u narednom periodu ne ponovi taj ili sličan prekršaj. Tako se dešava da ukoliko vozača sankcionišem za nekorištenje sigurnosnog pojasa, kroz određeno vrijeme, isti taj vozač stane pored mene, pokaže da je vezan i ljubazno me pozdravi. Ono što bih također istakla kao uspjeh, jeste isključivanje iz saobraćaja višestrukih povratnika činjenju prekršaja naročito zbog čestih saobraćajnih nezgoda koje nažalost kobno završavaju, a isti ti vozači predstavljaju potencijalnu opasnost kako za druge učesnike u saobraćaju, tako i za imovinu građana, o svemu tome govore rezultati koji stoje iza mene”, dodaje Dragana koja u Ministarstvu unutrašnjih poslova TK radi već punih 17 godina.

Pogledajte razgovor s Draganom u video prilogu RTV TK…