Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladenka optužena za bigamiju

Policija upala na vjenčanje i uhapsila mladoženju

vjencanje334

Molila sam im da nam dopuste da se vjenčamo

Policija je prošlog petka upala na vjenčanje i uhapsila mladoženju, a mladenka je optužena za bigamiju, piše OE24.

Susanne B. iz Salzburga pokušala se udati za svog dečka Langkebu iz Gambije iako je već ranije stupila u brak s drugim muškarcem iz Nigerije.

Policija je prekinula vjenčanje jer se pokazalo da je Langkeba u Austriji ilegalno. Uhapsili su ga i on se trenutno nalazi u pritvoru, a bit će deportiran u Italiju.

“Nisam znala da sam službeno udana. Sa svojim bivšim sam u njegovoj domovini u Africi sklopila brak, ali to je bio samo ritual za njegove roditelje”, tvrdi ona.

S bivšim mužem ima dvoje djece, a tvrdi da je on toliko ljubomoran na njenog novog dragog da ne može podnijeti da oni budu zajedno.

Langkebu je, priča, upoznala na odmoru u Italiji i odmah se zaljubila. On je navodno tražio azil u Austriji, ali je odbijen. Susanne tvrdi da su vlasti znale za njihovu situaciju duže vremena, ali da su namjerno čekali vjenčanje kako bi ga uhapsili.

“Upali su pet minuta prije vjenčanja, dok smo se slikali. To je bilo pripremljeno. Molila sam im da nam dopuste da se vjenčamo, moja djeca su se držala za njega, ali ništa nije pomoglo”, ispričala je ona.