Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Političar prvi put probao travu na parkingu, pa objasnio kakav je osjećaj (VIDEO)

jim_dabakis

Američka savezna država Utah za nekoliko sedmica će glasati o prijedlogu o legalizaciji medicinske marihuane. Demokratski senator Jim Dabakis zaključio je da ne može glasati o nečemu što nikad nije probao pa je odlučio travu prvi put probati na jednom parkiralištu, snimajući se za društvene mreže.

Učinio je to u Las Vegasu, gdje je kanabis legaliziran. “Nikad u životu nisam okusio, pušio, jeo ili ubrizgavao marihuanu”, govori ovaj političar u videu.

Zatim izvlači kesicu bombona s marihuanom (koju je najprije jedva otvorio), iz kesice vadi bombon koji je prepolovio, polizao ga i zatim pojeo. “Sad idem u hotel, bit ću oko bazena, odmarati se, neko će paziti na mene”, ispričao je političar i dodao da će za sat i po otkriti kako je taj bombon uticao na njega.

Političar je za američki Vice otkrio da se ni nakon sat i po ništa nije događalo pa je pojeo još polovicu bombona. I opet ništa. Zatim je pojeo još jednu polovicu i tek je onda počeo osjećati “topao sjaj”, kako je opisao. “Nisam pronašao Boga ni išta slično”, dodao je.

Nakon svega je snimio još jedan video, ali nakon povratka u Salt Lake City, te zaključio da marihuana i nije neka velika stvar te da mu nije promijenila život. “Osjećao sam se malo high, ali ništa posebno”, zaključio je. “Smirite se, ljudi, ne trebate se bojati marihuane, a čini se da je se najviše boje oni koji je nikad nisu probali”, dodao je.