Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Porodila se 20 sekundi nakon što je shvatila da je u drugom stanju

hope1111

Jedna mlada ženi kojoj su ljekari rekli da pati od zatvora, porodila se samo 20 sekundi nakon što je shvatila da je u drugom stanju.

Esther Hope (23) je nakon grčeva u trbuhu i bolova u leđima dobila laksaktive od ljekara. Međutim, kada se njena bol udvostručila, hitno je prevezena u bolnicu kako bi joj uradili hitno klistiranje.

hope2222

Međutim, desilo se nešto neočekivano. Šokirani zdravstveni radnik posmatrao je kako joj je pukao vodenjak, ali i dalje su smatrali da se njeno tijelo priprema da obavi veliku nuždu.

Kada su se vratili ona je držala novorođenče u rukama.

Djevojčica Lily ima tri mjeseca i izuzetno je zdrava baba, a Esther još uvijek ne može da vjeruje da je postala majka.

– Shvatila sam da je beba u pitanju kad sam vidjela da izlazi na drugom mjestu. Osjetila sam bebinu glavu i viknula na svog oca da ode po medicinsku sestru. Samo nekoliko sekundi nakon što je napustio sobu porodila sam se. Nisam mogla vjerovati da je moja. Nisam znala šta da radim, bila sam histerična. Ni na kraj pameti mi nije bilo da sam u drugom stanju jer sam primila injekciju za kontracepciju. Mislila sam da mi je stomak porastao zbog problema sa zatvorom, rekla je Esther kojoj su u maju prošle godine počeli bolovi u stomaku.

hope3333

Dijagnosticiran joj je sindrom iritabilnog crijeva, kao i problemi s jetrom, što su ljekari pripisali njenom pogrešnom načinu ishrane.

No u narednih nekoliko mjeseci osjećala je bolove u leđima, imala žgaravicu, često je išla u wc, ali sve se to pripisivalo njenim prethodno utvrđenim zdravstvenim problemima. Niko nije provjerio da li je možda u drugom stanju.

Međutim, počela je patiti od konstipacije i bio joj je propisana maksimalna doza laksativa. Kad se bol pogoršala otišla je u bolnicu Royal Surrey u Guildforu na hitan klistir.

Tada joj je pukao vodenjak, a kad je ugledala glavu bebe zamalo se nije onesvijestila.

– Samo sam ležala i gledala je, razmišljajući: kako se to dogodilo, kako nisam znala?, kazala je Hope koja više nije u vezi s ocem bebe, ali ima veliku podršku svoje porodice u odgajanju malene Lily.