Život i zdravlje

Porodila se usred šume, pa izazvala požar kako bi je pronašli

03/07/2015

Amber Pangborn (35) iz Orrovillea bila je prisiljena da rodi dijete u šumu u sjevernoj Kalifoniji.

Naime, kada su Amber počeli trudovi, odlučila je da ide prečicom koju nije dobro poznavala do bolnice, ali joj je usput nestalo benzina te se morala poroditi usred šume.

Kada je pošla da nazove pomoć shvatila je da tu nema ni signala na mobitelu. U svom tom haosu morala se boriti i protiv pčela i komaraca da ne bi izujedali njenu tek rođenu kćer Marisu. A kako bi privukla pažnju prolaznika odlučila je da zapali vatru. U šumi je s novorođenčetom provela puna tri dana, a jela je samo jabuke i pila vodu.

An Oroville, California, woman who gave birth while stranded in a forest, survived on apples and water for three days before being rescued with her newborn daughter. When Amber Pangborn, 35, began having contractions while driving in South Oroville, she decided to take the back roads to her parents' home for help. But as the traveled down French Creek Road in the Plumes National Forest, her car ran out of gas and she lost cell

– Mislila sam da ću umrijeti. Tu nije bilo ničega. Kada sam zapalila vatru kako bi neko shvatio da smo u šumi, sve se otelo kontroli pa je cijela strana planine vrlo brzo buknula. Tada sam svojoj kćerkici rekla: Mislim da je mama izazvala šumski požar, kazala je Amber.

Srećom, njen plan je uspio, tako da su je vrlo brzo spasitelji pronašli.

Vatrogasci i helikopteri su poslani na to područje.

– Želimo sve najbolje majci i djetetu. Zadovoljni smo kako smo odradili posao, vrlo profesionalno, rekao je glasnogovornik vatrogasne brigade.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.