Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcije su podijeljene

Poslala kolegama snimak iz bolnice, neko ga podijelio na društvenim mrežama

koronaa

Jedan od članova zatvorene WhatsApp grupe podijelio je video na društvenim mrežama

Porodica 39-godišnje Britanke Tare Jane Langston proživljava pakao nakon što se njen video iz bolnice proširio društvenim mrežama.

Langston je prošle sedmice dijagnosticiran koronavirus zbog čega je smještena u bolnicu. U teškim bolovima u prsima Tara je snimila video i poslala ga preko WhatsAppa kolegama s posla kako bi vidjeli u kako je teškom stanju.

“Onaj ko misli riskirati u ovoj krizi neka samo pogleda mene. Ja sam na intenzivnoj njezi, a bez ovih pomagala ne mogu disati. Zašili su mi cijevi za arteriju, imam dvije kanile i kateter”, govori Tara i opisuje disanje kao da u plućima ima razlomljeno staklo.

Jedan od članova zatvorene WhatsApp grupe podijelio je video na društvenim mrežama, a da Tara o tome nije imala pojma.

Kako to obično biva, neki korisnici društvenih mreža počeli su preispitivati autentičnost videa pa su Tara i njena porodica, osim puno poruka podrške, dobili i prijetnje zbog lažiranja sadržaja.

“Strašno sam ponosan na nju jer svojim primjerom želi ljudima otvoriti oči i dočarati im koliko je ova situacija ozbiljna. Nažalost, uvijek ima loših ljudi. Nije mi jasno kako ljudi mogu misliti da bi neko to lažirao”, rekao je Tarin suprug Richard.