Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Postala Instagram zvijezda jer ne skriva strije i celulit (FOTO)

lisa wilson
FOTO: Instagram

Majka dvoje djece, dvadesetosmogodišnja Lisa Wilson godinama je imala problem sa prihvatanjem svog tijela. Strije, celulit i višak kože na stomaku, koji su javili nakon trudnoće, smatrala je velikim estetskim nedostacima.

Lisa je majka dvije djevojčice, petogodišnje Briele i trogodišnje Viene. Nakon porođaja njeno tijelo se izmijenilo, a ona godinama nije mogla da prihvati vidljive promjene, poput mekše kože, opuštenog stomaka, strija i celulita.

Nakon gubitka samopouzdanja i loše slike o sebi, Lisa je riješila da napravi preokret u svom životu i da prestane da krije svoje nedostatke.

Tako je ova mama počela da objavljuje fotografije svog tijela kao pozitivan primjer za svoju djecu, te je ohrabrila druge majke da prihvate svoja postporođajna tijela. Njena poruka je zadobila čitavu armiju obožavaoca.

https://www.instagram.com/p/BejjIWHBQt8/?taken-by=sheisalwaysenough

Sada Lisa ima više od 17.700 pratilaca, a koristi svoj Instagram nalog kako bi proširila pozitivnu sliku o tijelu, postavljaljući fotografije svog stomaka u donjem vešu, kupaćem kostimu… Cilj je da postakne druge žene da prihvate svoju prirodnu ljepotu.

“Borim se kako bih promijenila teme za razgovor između žena”, napisala je ona u inspirativnoj objavi pored fotografije na kojoj su njene kćerke.

“Borim se kako moja djeca nikada ne bi posumnjale u svoju vrijednost, zato što je njihov najbolja prijateljica mršavija od njih.”

https://www.instagram.com/p/BeCA6D5hRrr/?taken-by=sheisalwaysenough

Lisa je tako otkrila da je naučila svoje kćerke da vole njene strije.

“Moje obje kćerke su fascinirane strijama i opuštenom kožom na stomaku. Ranije sam se osjećala veoma nesigurno kada su ga dodirivale, mislila sam da je to nešto čudno.”

https://www.instagram.com/p/Bdg0e7ShtiY/?taken-by=sheisalwaysenough

Dvostruka mama je priznala da je prethodno sakrivala svoj postoporođajno tijelo ispod široke garderobe, ali ističe da je sada srećna da pokaže svijetu pravu sebe.

“Sada na stomak gledam drugačije. Umjesto da ga doživljavam kao ružnu i zbrčkanu kožu, gledam ga kao nešto što mi je dalo dvije prelijepe kćerke.”

https://www.instagram.com/p/Bc5idTIhzGw/?taken-by=sheisalwaysenough

https://www.instagram.com/p/BbQHEfBhvE9/?taken-by=sheisalwaysenough