Potez koji će za samo 15 sekundi preporoditi vašu kosu

kosa

Da biste promijenili frizuru te istovremeno kosu učinili zdravijom i dodali joj volumen, dovoljan je samo 1 super jednostavan potez – napraviti razdjeljak na drugoj strani, odnosno na drugom mjestu. Štoviše, stručnjaci preporučaju češće mijenjanje mjesta razdjeljka jer se tako kosa manje oštećuje.

– Većina ljudi radi razdjeljak na istom mjestu, bilo iz navike ili zato što im je tako jednostavnije napraviti frizuru svaki dan. Ali stavljanje razdjeljka na drugom mjestu ne samo da će promijeniti vaš izgled već i pomoći u održavanju kose zdravom i lijepom. Ako se vaša kosa ne razdjeljuje svaki dan na istom mjestu, omogućavate korijenu kose da stoji uspravno umjesto da bude zalizan i da diše, kaže njujorška stilistica Annie Rush.

[yuzo_related]

Što duže nosite istu frizuru, dodaje Rush, to više činite kosu osjetljivijom i sklonijom lomljenju. Ako uz to koristite i uređaje za oblikovanje kose koji se zagrijavaju, šteta može biti i dvostruko veća.

– Izlažete li previše isto mjesto na kosi vrućini, to može povećati poroznost kose. Zbog toga kosa na određenim dijelovima može biti presuha što zatim dovodi do toga da se na te vlasi ne prima boja niti djeluje hranjivi tretman, upozorava Rush.

Treba li vam dodatan razlog da promijenite razdjeljak na kosi dobro je znati da ćete tom promjenom lakše ukrotiti i prikriti one dosadne kratke dlačice koje strše iz razdjeljka i koje je teško spustiti.

A evo i kako napraviti savršeni razdjeljak koji će pristajati svakom obliku licu: prislonite češalj okomito na obrvu te u liniji s mjestom na kojem je obrva najviša razdijelite kosu. Po želji, posprejajte razdjeljak s malo laka kako bi ostao “na mjestu”.