Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potresna ispovijest mlade Meksikanke:  Silovali su me 43.200 puta

Karla-Jacinto1111

Do 30 muškaraca svakog dana tokom četiri godine silovalo je Karlu Jacinto iz Meksika. Ona procjenjuje kako je bila silovana 43.200 puta nakon što je pala u ruke trgovaca ljudi.

Njena priča naglašava brutalnu realnost trgovine ljudima na području Meksika i SAD-a te uništene živote desetke hiljada djevojaka poput Karle, objavio je CNN.

Trgovina ljudima postala je unosan i rasprostranjen posao koji ne poznaje granice te povezuje gradove iz unutrašnjosti Meksika s gradovima kao što su Atlanta i New York.

Dužnosnici SAD-a i Meksika prstom upiru u grad Tenancingo koji je godinama bio glavni izvor trgovine ljudima i mjesto gdje se žrtve otimaju.

Karla je kazala kako je bila zlostavljana od kada zna za sebe te da ju je već s 5 godina seksualno zlostavljao rođak. S 12 godina upoznala je mladića koji je bio 10 godina stariji od nje.

Karla-Jacinto2

Prvo je bio ljubazan prema njoj i kupovao joj stvari te je nakon kraćeg poznanstva i lošeg odnosa u porodici odlučila otići živjeti s njim. Jedno vrijeme joj je bilo lijepo, no ubrzo su počele kroz stan prolaziti razna djevojke i rođaci njenog dečka. Kada ga je pitala o čemu se radi on joj je odgovorio: “Oni su svodnici”.

“Nekoliko dana kasnije počeo mi je govoriti što trebam raditi: pozicije, koliko trebam naplatiti, stvari koje trebam raditi s klijentom i kolikog dugo, kako ih trebam tretirati i kako s njima trebam razgovarati da mi daju novce”, kazala je Karla.

Bio je to početak četverogodišnjeg pakla u kojem je osim prostitucije bilo i premlaćivanja, vrijeđanja. Jednom je policija upala u motel gdje se nalazila s mušterijom, ali na njenu nesreću nisu je došli spasiti. Sve djevojke okupili su u jednu sobu i fotografirali ih u kompromitirajućim pozama. Nakon toga su zaprijetili kako će njihovim porodicama poslati fotografije ako ne učine sve što oni žele.
Karla je s 15 godina rodila djevojčicu koju je svodnik kasnije koristio kako bi je ucjenjivao. Prijetio je da će ubiti dijete ako ne uradi ono što on želi.

Karla je 2006. godine spašena, a sada je gorljivi protivnik trgovine ljudima i svoje iskustvo prepričava na konferencijama i društvenim događajima. Svoju priču je ispričala i papi Franji.