Osvojio srca gledalaca

Potresna priča Naila iz Bihaća rasplakala je region, a onda je uradio nešto urnebesno (VIDEO)

nail jakupovic

Simpatični dječak je, naime poželio da, bar na jedan dan bude policajac

U školi ga djeca zovu “strašilo”, ali mali Nail Jakupović (7) iz Bihaća je osvojio srca TV gledalaca iz cijelog regiona, kada je svoju životnu priču podijelio u emisiji Hayata.

Zbog problema sa nervima na očnim kapcima Nail od rođenja ne vidi dobro, ali i izgleda drugačije od druge djece jer su mu kapci poluspušteni, a nabori kože oko očiju predstavljaju mu problem.

Dječak je rekao da bi najviše na svijetu želio da izgleda kao drugi dječaci, ali ta želja mu je bila neostvariva jer potiče iz siromašne porodice. Roditelji su mu nezaposleni, preživljavaju od onog što otac povremeno zaradi na nadnicu, a operacija, koja je u regionu moguća jedino u Beogradu, košta prilično i nije “pokrivena” zdravstvenim osiguranjem.

Dirnut ovom pričom jedan uspješni sarajevski ljekar, koji ne želi da se njegovo ime sazna u javnosti, preuzeo je na sebe trškove Nailovog liječenja i već mu rezervisao mjesto u beogradskoj klinici.

Kad je na pragu ispunjena ove, mali Nail je otkrio koja mu je sljedeća najveća želja. Simpatični dječak je, naime poželio da, bar na jedan dan bude policajac.

Policija Unsko sanskog kantona mu je to omogućila, a evo kako je prošla patrola, koja je do suza nasmijala korisnike društvenih mreža.