Izgubila bitku

Poznata manekenka preminula u 30. godini

man

Postavljala je svoje fotografije s terapija, uključujući i one s hemoterapije

Ashley Luther (30), model i promotor borbe protiv raka jajnika, poznatija kao Elly Mayday , izgubila je bitku protiv ove opasne bolesti.

Njena porodica saopštila je da je Ashley preminula u petak, a na njenoj stranici su napisali da je živjela kako bi ostavila utisak na živote ljudi.

Godine 2013. dijagnostifikovan joj je rak jajnika u 3. stadiju nakon što se požalila na simptome kao što su bol u leđima i stomaku, nadutost i konstantni umor. Umjesto da se s bolešću bori u tajnosti, odlučila je o tome otvoreno govoriti.

“Kada vam ljudi u bijelom mantilu kažu da ne postoji ništa što bi oni mogli uraditi, da ne znaju šta se dešava, onda moramo edukovati sve”, rekla je ona u maju 2016. godine.

Postavljala je svoje fotografije s terapija, uključujući i one s hemoterapije.

View this post on Instagram

Let’s do this.

A post shared by Elly Mayday (@elly.mayday) on


“Moja ljepota ne dolazi od kose, ne. Dolazi iznutra. Uzbuđena sam što mogu pokazivati ženama da mogu biti lijepe i ćelave. To je nešto što sam naučila i što želim podijeliti sa svima”, rekla je ona jednom prilikom.

Rak jajnika se rangira kao peti po stopi smrtnosti među ženama. Ako se rak otkrije rano, može se liječiti, a više od 90 odsto žena koje se izliječe žive duže od pet godina. Kako se simptomi otkrivaju kasno i ne postoji test za rano otkrivanje raka jajnika, samo 20 posto svih slučajeva se otkrije na vrijeme.