Život i zdravlje

Guverner New Yorka

Pozvao na legalizaciju marihuane u rekreativne svrhe

18/12/2018

Taj potez mogao bi donijeti stotine miliona dolara godišnjeg poreznog prihoda

Guverner New Yorka Andrew Cuomo pozvao je u ponedjeljak na legalizaciju marihuane u rekreativne svrhe u svojoj državi, pridruživši se pokretu legalizacije koji se širi u Sjedinjenim Državama i u ostatku svijeta.

“Legalizirajmo marihuanu u rekreativne svrhe za odrasle jednom zauvijek”, pozvao je u ponedjeljak Andrew Cuomo, koji je u novembru ponovo izabran za guvernera te američke savezne države s oko 20 miliona stanovnika, u govoru o svojim glavnim političkim zadacima u 2019. godini.

Taj potez, koji bi dodao New York na popis od 10 američkih država i Distrikta Columbia koji su legalizirali kanabis, mogao bi donijeti stotine miliona dolara godišnjeg poreznog prihoda, navodi se u izvještaju koje je naručio guverner, prenosi Reuters.

Susjedni New Jersey također se bavi pitanjem hoće li dopustiti rekreativnu upotrebu marihuane. Guverner Phil Murphy, zagovornik prijedloga i čelnici u parlamentu koji je pod nadzorom demokratskih stranaka već nekoliko mjeseci bave se tim pitanjem, iako se ne očekuje nikakva akcija do 2019. godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.