Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

veličina i materijal

Pravilan izbor donjeg rublja čuva vaše zdravlje

New Project – 2021-11-12T113801.976
FOTO: Youtube / Underwear Expert

Slobodno možemo reći da je kvalitetno rublje ono koje je ugodno za nositi i koje svojim kvalitetom izrade i kvalitetnim materijalima, doprinosi očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti

Važnost odabira donjeg rublja za cjelokupno zdravlje i dobrobit muškarca izuzetno je bitna, ali i često potcijenjena tema. Zato je mjesec novembar, koji je posvećen muškom zdravlju, sjajna prilika da se ukaže i na značaj odabira kvalitetnog i zdravog donjeg rublja za dobrobit svakog muškarca, piše prvozdravlje.com.

Pravilan odabir podrazumijeva da se prije svega vodi računa o karakteristikama donjeg rublja, koji doprinosi očuvanju spolnog i reproduktivnog zdravlja, odnosno ne pogoduje nastanku štetnih posljedica i zdravstvenih tegoba.

To znači, ne samo da biramo ono što nam se vizuelno dopada, već da prije svega budemo informisani o materijalima koji se koriste prilikom izrade, te istovremeno pazimo na veličinu koja treba biti adekvatna.

Slobodno možemo reći da je kvalitetno rublje ono koje je ugodno za nositi i koje svojim kvalitetom izrade i kvalitetnim materijalima, doprinosi očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti.

Zato, osim na lijep i moderan izgled rublja, dizajn i uzorak materijala, prilikom kupovine pazite da je rublje izrađeno od kvalitetnih i prirodnih materijala, svakako vodeći računa o veličini i kroju rublja.

Najbolje rublje je ono izrađeno od pamuka. Pamuk je prirodno vlakno, najpogodnije za aktivan stil života. Vrlo je prozračan i ima izuzetna hipoalergena svojstva, tako da ne izaziva iritaciju na najosjetljivijim područjima.

Važno je izbjegavati sintetičke materijale, jer slabije upijaju znoj. Odjeća od ovih materijala generalno pogoduje stvaranju uslova za rast bakterija i gljivica koje se normalno nalaze na koži i sluznici. Ovo naročito vrijedi za donje rublje. Veličina i materijali donjeg rublja jako su važni i za reproduktivno zdravlje, i to bi svakako trebao znati svaki muškarac, ali i njegova partnerka.