Imala rijetku bolest

Preminula Adalia Rose, 15-godišnja youtuberica koja je inspirirala mnoge

Adalia (1)

Adalia je bolovala od progerije, sindroma ubrzanog starenja koji se očituje u ranom djetinjstvu, a dovodi do prijevremene smrti

Preminula je Adalia Rose, 15-godišnja youtuberica iz Teksasa koja je na društvenim mrežama postala popularna jer je pričala o svojoj rijetkoj bolesti. Vijest su jučer na društvenim mrežama objavili članovi njezine obitelji.

“U 19 sati, 12. januara 2022., Adalia Rose Williams je napustila ovaj svijet. Na svijet je došla u tišini i tako otišla, ali njen je život bio puno više od tišine. Dotaknula je milione ljudi i ostavila najveći trag kod svih koji su je poznavali. Bol je prestala i sada pleše na svu muziku koju voli”, napisali su u objavi na Facebooku.

“Voljeli bismo da ovo nije istina, ali nažalost jest. Želimo zahvaliti svima koji su je voljeli i podržavali. Hvala svim njenim ljekarima i medicinskim sestrama koji su je godinama liječili”, dodali su.

Adalia je bolovala od progerije, sindroma ubrzanog starenja koji se očituje u ranom djetinjstvu, a dovodi do prijevremene smrti. Bila je visoka 91 centimetar i težila je oko 23 kilograma.

Osim o bolesti, na društvenim mrežama je objavljivala i drugi popularni sadržaj. Često je objavljivala savjete o šminki, radila plesne izazove i videozapise sa svojom porodicom i prijateljima.

Društvene mreže je koristila kao pozitivnu platformu putem koje je htjela pokazati da bolest ne određuje pojedinca. Uz to, vodila je i stranicu The Rosebudd Shop, na kojoj je poticala mnoge mlade djevojke koje boluju od sličnog zdravstvenog stanja.