10 znakova

Prepoznajete li se? Znakovi koji otkrivaju da ste nesretne u braku

žena u krevetu bračni brodolom
nesretna zena

Ako žena stalno traži nove razloge da bi bila što dalje od supruga, od hobija do izlazaka s prijateljicama, onda u tom braku nešto ne valja

Skoro svaka žena, prije ili poslije, poželi se skrasiti s jednim muškarcem. No, bile udate ili ne, sigurno već znate da brak ne znači nužno i sreću. Neke žene priznaju javno da su nesretno udate, no neke baš i nisu spremne priznati to ni svom partneru, a ponekad ni same sebi. Ipak, postoje određeni znakovi koji ukazuju da je žena nezadovoljna u braku. I da je možda bračni brodolom na pomolu.

1. Manje pričate: Kad žena smanji komunikaciju sa suprugom ili je svede na minimum, to je definitivno znak da je nešto muči.

2. Brzo planete: Nesretne žene uvijek su “na rubu” pa lako izgube živce i zbog najmanje sitnice.

3. Stalno ste umorne: Jedno istraživanje otkrilo je da žene u nesretnim brakovima imaju niži nivo hormona kortizola, što kao nuspojavu, između ostalog, ima i kronični umor.

4. Odbijate seks: Žena koja je u braku nesretna često će i izbjegavati suprugove dodire, pogotovo pod pokrivačem.

5. Imate tajne: U braku za tajne nema mjesta, a čim se one pojave, to znači da je neko nezadovoljan.

6. Gubite povjerenje: Brak se temelji na međusobnom povjerenju, a nedostatak istog može značiti da ćete ga samo pokvariti.

7. Ne obraćate pažnju: Kada žena izgubi interes za svog supruga, onda ne može ni biti sretna s njim.

8. Imate nove interese: Ako žena stalno traži nove razloge da bi bila što dalje od supruga, od hobija do izlazaka s prijateljicama, onda u tom braku nešto ne valja.

9. Razmišljate samo o sebi: Žene koje su u braku nesretne često znaju postati sebične. Osobni interesi postaju im sve važniji, a za partnerove želje i potrebe prestaje ih biti briga.

10. Mijenjate izgled: I iznenadna promjena boje kose, frizure ili načina odijevanja mogu biti znakovi da je žena nesretna u braku i da je spremna okrenuti novu stranicu u životu.