Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Imao samo pola kilograma

Prerano rođenu bebu ljekari su “otpisali”, a onda se desilo čudo

beba333

Poljubili smo ga i plakali govoreći mu koliko ga volimo i kako bi dali sve da nešto možemo učiniti za njega

Kad se maleni Rowan rodio čak tri mjeseca prerano s teškom bolesti crijeva liječnici su njegovom ocu Danielu rekli da se počne spremati za sahranu i prije nego što je dobio priliku uzeti sina u naručje.

Rowan Breyets rodio se u aprilu ove godine, težeći samo pola kilograma, a ljekari su mu dijagnosticirali nekrotizirajući enterokolitis, agresivnu infektivnu bolest koja uništava crijeva.

“Bez crijeva se nije mogao hraniti ni rasti. Bio je premalen za transplantaciju. Ova dijagnoza za njega je bila poput smrtne presude. Poljubili smo ga i plakali govoreći mu koliko ga volimo i kako bi dali sve da nešto možemo učiniti za njega”, ispričala je njegova mama Jessica Nova za Fox News.

No, beba je iznenadila i njih i ljekare. Umjesto da umre, kako su ljekari predviđali, stanje mu se počelo popravljati.

“Kad smo vidjeli da on ne odustaje, nismo htjeli ni mi”, ispričao je tata kako su odlučili potražiti drugo mišljenje. Kontaktirali su dječju bolnicu Riley's u Indianapolisu gdje su odmah preuzeli malenog Rowana.

“Doktorica mi je rekla da su vidjeli puno ružičastih, zdravih dijelova crijeva, što je bila sasvim suprotna dijagnoza od one prve”, rekao je otac.


Nakon sedam mjeseci liječenja, stanje mu se toliko popravilo da su ga roditelji napokon mogli odnijeti kući.

Danas je živahna beba koja teži sedam kilograma.

“Kad ga pogledam i kad se sjetim što je sve prošao u srcu znam da je on čudo”, zaključio je ponosni tata, dok je mama dodala da je on za nju heroj.