Prije smrti napravio nešto što je dirnulo mnoge

Tom Attwater

Da ljubav prema djeci nema granica, potvrđuje slučaj Toma Attwatera koji je bolovao od tumora na mozgu. S obzirom na to da mu je od raka bolovala i 6-godišnja kćerka Kelli, koja mu je zapravo pokćerka, Tom je vrijeme koje mu je preostalo iskoristio za prikupljanje novca za njeno liječenje.

Tom, koji se s tumorom borio oko 3 godine ostavio je svojoj Kelli i videoporuku sa savjetima za život (koju možete pogledati u videu na kraju teksta).

“Dok je tvoj stari tata još tu, pokušat ću ti dati savjet za život. Nadam se da će ti to dati neku utjehu. Nadam se da ti se rak nikad neće vratiti i da će ti život biti dug, ispunjen i sretan”, poručio je ovaj 32-godišnjak svojoj kćeri.

Kelli je dijagnosticiran neuroblastom, rak koji se razvija od nezrelih živčanih stanica koje se nalaze u nekoliko područja tijela, kada je imala manje od godinu dana. Prošla je brojne operacije i nekoliko kemoterapija koje su bolest suzbile samo nakratko. Oboljela je ponovno nakon šest mjeseci. Liječenje te bolesti je vrlo skupo pa je Tom zajedno sa svojom ženom organizirao prikupljanje novca s ciljem od 500.000 britanskih funti.

Iako je liječenje bilo potrebno i njemu, koji je od tumora na mozgu bolovao od 2012., on se isključivo posvetio spašavanju života malene Kelli.

“Ja imam još oko tri godine života, a Kelli mi je jednom rekla: “Tata, ja sam rak pobijedila dvaput, možeš to i ti”, ispričao je Tom u intervjuu koji je dao 2013. godine.

“Prije nego mi istekne vrijeme moram učiniti sve što mogu da pomognem Kelli. Znamo da je 500 hiljada funti veliki iznos, no mi ga zaista trebamo”, dodao je Tom čija je akcija naposljetku uspjela.

Skupili su iznos potreban za liječenje njegove djevojčice. No, nakon ispunjenja tog cilja Tom je preminuo, 29. rujna. Tužnu vijest objavila je njegova supruga na Facebooku.

“Tom je bio moj heroj i ne mogu shvatiti kako bih trebala živjeti ostatak života bez svog najboljeg prijatelja. Žalosti me i što će naša djeca rasti bez svog oca u blizini”, napisala je Joley.

Nakon Tomove smrti Joely je osnovala fond u sjećanje na njega posvećen istraživanjima tumora na mozgu.