Uskoro postaje otac

Princ Harry otkrio svoj najveći strah

harry i meghan

Jedini način da se vidi pravi napredak nije slučajnost, već promjena

Za princa Harryja i Meghan Markle uskoro stiže najuzbudljiviji trenutak njihovih života – onaj u kojem će postati roditelji. Vojvotkinju od Sussexa od porođaja dijeli tek nekoliko tjedana, a već sada su se susreli s brojnim strahovima zbog nove životne uloge koja ih očekuje.

Princ Harry je već nebrojeno puta svojim potezima dokazao da se jako dobro snalazi s djecom, ali je sada progovorio i o stvari od koje najviše strahuje, a koja je vezana uz rođenje njegovog djeteta.

Prilikom nedavnog pojavljivanja u javnosti sa svojim ocem, princom Charlesom, Harry je priznao da se već sad brine o tome kako će izgledati svijet u kojem će njegovo i Meghanino dijete odrasti.

“Kao neko ko će postati otac, svjestan sam naše zajedničke odgovornosti kako bismo ovaj svijet učinili otpornijim i njegove stanovnike naučili odgovornosti za sljedeću generaciju. Jedini način da se vidi pravi napredak nije slučajnost, već promjena”, izjavio je princ u svom govoru tokom sudjelovanja na okruglom stolu s mladim liderima Commonwealtha.