Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kraljevska porodica

Princ Harry otkrio zašto ne želi imati više od dvoje djece, pa ga nazvali licemjernim

meghan i harry beba

I baš kao svaki put kad Harry spomene očuvanje okoliša, jave se oni koji ističu da svojim svakodnevnim životom promiče upravo suprotno te da je licemjeran

Kraljevska porodica opet je na udaru kritika, a britanski mediji ismijavaju još jednu izjavu iz septembarskog izdanja časopisa Vogue koji je uredila vojvotkinja Meghan. Ovog puta na udaru je izjava princa Harryja, koji je za to posebno izdanje dao intervju.

Harry je, naime, izjavio da se s Meghan dogovorio kako će imati dvoje djece. U tome ne bi bilo ništa sporno da nije dodao i neočekivan razlog – “manjim brojem djece” žele očuvati planet. I baš kao svaki put kad Harry spomene očuvanje okoliša, jave se oni koji ističu da svojim svakodnevnim životom promiče upravo suprotno te da je licemjeran.

“Je li to onaj isti Harry koji koristi helikoptere kako bi iz Londona stigao u Birmingham i čija supruga koristi privatne avione svojih poznatih prijatelja kako bi prešla Atlantik?” napisao je na Twitteru voditelj Piers Morgan, inače čest i glasan kritičar kraljevske porodice.

U svojoj kolumni Morgan se obrušio na cijelu ideju o britanskoj vojvotkinji koja samoinicijativno uređuje modni časopis kojem pritom ide 100 posto zarade, bez ikakvih humanitarnih namjera.

“Vijest da je Meghan posljednjih sedam mjeseci uređivala Vogue me ne iznenađuje. Kao glumica s B liste, vjerovatno je cijeli život sanjala o tome da bude zvijezda Voguea. Ali vijest da joj je Buckinghamska palača to dopustila me iznenađuje jer bi Meghan sad trebala biti članica kraljevske obitelji, a ne zvijezda željna publiciteta”, napisao je Morgan.

Mjesec dana nakon što je Meghan u New York letjela privatnim avionom, Harry je letio helikopterom na veliku tribinu o klimatskim promjenama održanu u Wembley Areni.

“Svaka travka, svaka zraka sunca ključna je za naše preživljavanje”, rekao je tad princ Harry.