Život i zdravlje

Njemačka

Princ traži od sina porodične dvorce koje mu je poklonio

17/02/2021

Poglavar njemačke dinastije (66), jedne od najvećih aristokratskih porodica Europe, zahtijeva da se ponište darovni ugovori 37-godišnjem sinu iz 2004. i 2007. godine.

Princ Ernst August od Hannovera tužio je sina s kojim je godinama u neslozi da mu vrati porodične dvorce koje mu je ranije darovao, objavio je u utorak sud u Hannoveru.

“Od kraja 2020. godine princ Ernst August od Hannovera putem suda traži od svog sina, princa nasljednika Ernsta Augusta od Hannovera, da mu vrati dvorac Marienburg, imanje obitelji Calneberg i palaču Herrenhausen u Hannoveru”, navodi sud u priopćenju, prenosi Hina.

Poglavar njemačke dinastije (66), jedne od najvećih aristokratskih porodica Europe, zahtijeva da se ponište darovni ugovori 37-godišnjem sinu iz 2004. i 2007. godine.

Ernst stariji optužuje Ernsta mlađeg da je “teško povrijedio pravo, imovinu i interese tužitelja” pokušavajući preuzeti potpunu kontrolu nad kućom Hannover isključivanjem oca.

Tužitelj je vrijednost imovine procijenio na oko pet miliona eura. Princ Ernst stariji je bio u braku s princezom Carolinom od Monaka od koje se rastao 2009.

Sin njegove navode smatra “lažnima i neutemeljenima” i nije želio komentirati pojedinosti iz poštovanja prema porodici te kako bi “zaštitio svog oca”, izjavio je za njemačku agenciju dpa.

Princ Ernst August od Hannovera je godinama u sukobu sa sinom kojeg je osumnjičio za rasipanje porodične imovine u Njemačkoj, posebno terena i šuma u Donjoj Saskoj.

Sin ga nije pozvao na vjenčanje 2017. s ruskom modnom kreatoricom Ekaterinom Mališevom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.