Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velika Britanija

Princ William pozvao sve da slijede primjer kraljice i prime vakcinu

william

Kraljica (94) je prošle sedmice otkrila da su ona i Philip (99) primili prvu dozu vakcina

Princ William pozvao je sve u Velikoj Britaniji da slijede primjer kraljice Elizabete II, njegove bake, u vakcinisanju protiv COVID-19, dok se vlasti bore protiv neutemeljenih strahova o bezbjednosti vakcine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Drugi u redu za prijestolje govorio je o kraljici i njenom suprugu, princu Filipu, u subotu tokom video poziva sa osobljem Nacionalne zdravstvene službe i volonterima. Medicinari su Williamu rekli da neki građani nerado primaju bilo koju vakcinu protiv koronavirusa koje su odobrili regulatori.

“Moji baka i djed primili su vakcinu i jako sam ponosan na njih što su to učinili”, rekao je William i dodao: “Zaista je važno da svi dobiju vakcinu kad im se to kaže.”

Kraljica (94) je prošle sedmice otkrila da su ona i Philip (99) primili prvu dozu vakcina. To je trebalo zaustaviti spekulacije o tom pitanju i povećati povjerenje u vakcine dok NHS nastoji vakcinisati sve starije od 70 godina do sredine fabruara.

Britanske vlasti postavile su vakcinaciju starijih ljudi za svoj prvi prioritet, jer su u najvećem riziku od smrti od COVID-19.