kuhaju s ljubavlju

Pripadnici ovih horoskopskih znakova su najbolji u kuhinji

kuhanje

Nekim horoskopskim znakovima su urođene karakteristike: strpljenje, kreativnost, radost u isprobavanju i perfekcionizam, a sve ovo čini dobrog kuhara

Ako se pitate da li talenat za kuhanje ima veze sa horoskopskim znakom, odgovor je da! Naime, nekim horoskopskim znakovima su urođene karakteristike: strpljenje, kreativnost, radost u isprobavanju i perfekcionizam, a sve ovo čini dobrog kuhara.

Bik

Osobe rođene u znaku Bika su vrlo usko povezane sa svojim čulima. Bikovi osjećaju mirise i ukuse intenzivnije od drugih – jednostavno zato jer ostavljaju sebi više vremena za uživanje. Kad Bik stoji ispred šporeta – uključi sva čula. Nikada neće poslužiti nezačinjeno jelo ili bezukusno jelo – jer ga je prvo probao te kasnije začinio prema svim svojim čulima.

Rak

Rak voli da usreći svoje prijatelje i porodicu jelom koje je sam skuhao. Pri tome ne zna da koristi sve kulinarske trikove i finese. Međutim, tokom godina savlada nekoliko kulinarskih tehnika pa ih usavrši. Zato Rak neće poslužiti neke nove kreacije, nego “svoje jelo”. I to s puno ljubavi za detalje.

Vaga

Vage vole da isprobavaju nove kulinarske tehnike i metode pravljenja jela. Pri tome se rado drže ludih recepata te im jela uglavnom ispadnu sjajno. Ako im se ipak nekako dogodi neka greška, onda će to jelo već sljedeći put biti savršeno.

Jarac

Jarac za vrijeme kuhanja isključi glavu te se opusti. To važi i kod sječenja luka, ali i kod mješanja supe. Jarac pomno prati svaki korak pri pravljanju jela te je pri tome vrlo pažljiv. Rezultat se na kraju itekako može fino isprobati.