horoskop

Pripadnike ovog znaka smatraju bahatim i oholim, ali i najboljim vođama

horoskop dec

Zbog svog živahnog temperamenta mogu se brzo izvući iz loših osjećaja, očaja ili nesretnih događaja

Lav je vatreni znak horoskopa kojeg karakterizira samouvjerenost, dramatičnost i kreativnost.

Ljudi rođeni pod znakom Lava imaju kraljevsko, ponosno držanje koje je nemoguće ne zamijetiti. Rođeni vođe, sposobni su ostvariti sve što požele, a svojim govorom zadržati pozornost okoline. Premda u svemu žele biti najbolji, imaju veliko srce i spremni su pomoći dragim ljudima.

Uvijek teže nečem novom i nesvakidašnjem, mrze dosadne rutine, stoga kad se nađu u takvoj životnoj situaciji sposobni su stvoriti vlastitu dramu i uzbuđenje.

Zbog svog živahnog temperamenta mogu se brzo izvući iz loših osjećaja, očaja ili nesretnih događaja. Ako se osjećaju nesretnima, stvari će uzeti u svoje ruke i nastojati ispraviti negativnu situaciju.

Privlače ljude svojom žudnjom za životom i toplim duhom, pa ih je teško ne voljeti. Uglavnom su prilično uravnoteženi i realistični ljudi. Lavovi su pravi prijatelji koji mogu sve oprostiti jer nisu zlopamtilo.

Ovaj strastveni, vatreni znak treba partnera koji je samosvjestan i na istoj intelektualnoj razini. Seksualni život svakog Lava je vrlo avanturističan, zabavan i energičan. Osobe rođene pod znakom Lava imaju jasno razumijevanje između granica ljubavi i seksa. Lavovi zahtijevaju mnogo od sebe i svojih partnera.

Izuzetno su osjetljivi, no dobro to skrivaju. Njihov ego zahtijeva poštovanje i klanjanje te ne pristaju na poniženje pa čak ni od dragih osoba.

Ipak imaju i neke negativne osobine. Gladni su pozornosti i obožavaju se šepuriti. Pompozni su i ​​misle da su stvarno kraljevi ili kraljice. Veliki su snobovi i mogu biti vrlo oholi i bahati.

Poznati Lavovi su Madonna, Jennifer Lopez, Charlize Theron, Kim Cattrall, Arnold Schwarzenegger, Kevin Spacey.