Život i zdravlje

bijela kuća

Pripremljen plan vakcinacije djece u dobi od 5 do 11 godina

20/10/2021
Foto: Ilustracija

Federalni regulatori sastat će se u sljedeće dvije sedmice kako bi procijenili sigurnost i učinkovitost davanja manjih doza vakcine protiv Covid-19 za otprilike 28 miliona djece u toj dobnoj skupini

Djeca u dobi od 5 do 11 godina uskoro će moći primiti vakcinu protiv COVID-19 kod svog pedijatra, u lokalnoj apoteci i možda čak i u svojoj školi, saopćila je Bijela kuća u srijedu detaljno pripremajući plan za očekivano odobrenja Pfizerove vakcine za učenike osnovnih škola u sljedećih nekoliko sedmica.

Federalni regulatori sastat će se u sljedeće dvije sedmice kako bi procijenili sigurnost i učinkovitost davanja manjih doza vakcine protiv Covid-19 za otprilike 28 miliona djece u toj dobnoj skupini, prenosi Associated Press.

U roku od nekoliko sati od službenog odobrenja, koje se očekuje nakon potpisivanja Agencije za hranu i lijekove i sastanka savjetodavnog odbora Centra za kontrolu i prevenciju bolesti koji će se sastati 2. i 3. novembra, milioni doza će se distribuirati u cijeloj zemlji.

– Završavamo operativno planiranje kako bismo osigurali da je vakcinacija za djecu od 5 do 11 godina dostupna, laka i odgovarajuća – rekao je koordinator Bijele kuće za COVID-19 Jeff Zients.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.