Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prirodna pomoć kod poteškoća sa zglobovima

bijela copy

Biser mora, novozelandska zelenousna školjka (lat. Perna Canaliculus), živi pred čistim obalama Novog Zelanda. Njezini se sastojci, zbog značaja koji imaju za zdravlje zglobova, cijene u cijelome svijetu. Perna Canaliculus sadrži 10 različitih mineralnih sastojaka, 8 važnih L-aminokiselina, enzime i elemente u tragovima, koji su svi važni za vezivno tkivo i hrskavicu.

Ako redovno uzimamo sastojke, pridobijene iz tih školjki, uređuje se viskoznost zglobnih maziva i tjelesnih tekućina, posve se poboljša također krvna cirkulacija, uspori se odlaganje mokraćne kiseline u zglobovima i pospješuje njeno izlučivanje.

Zelenousna školjka (Perna Canaliculus) je sposobna zaustaviti sintezu nekih slobodnih radikala (PGE 2) i leukotriena, koji su odgovorni za upalne reakcije i boleće simptome. Prehrambenu dopunu sa Zelenousnom školjkom savjetujemo prije svega starijim ljudima, osobama s prekomjernom težinom, sportašima i svima, koji se rekreativno bave sportom.

Farmakološka istraživanja su pokazala znatnu ljekovitu moć kod pacijenata sa oboljenjem kostiju, reumatičnim teškoćama, teniskim lakatom, osteoporozom (naročito za žene prije i poslije menopauze), artrozom i artritisom.

Prije svega kod kroničnih teškoća u zglobovima i kostima, kad postanu osobe otporne na terapije, Perna Canaliculus je centralni element na kojem počiva liječenje. Gibljivost zglobova je veoma važna i omogućava, da ljudi mogu aktivno sudjelovati u društvenom životu