Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Problemi u krevetu koje seksualni terapeuti smatraju normalnim

krevet

Postoje oni problemi u krevetu koji zapravo ne bi bili problemi da toliko ne razmišljamo o njima. Pretjerano analiziranje svakodnevnih događaja je jedna od osobina koju većina žena dijeli, dok muškarci i nisu takvi – pa je glavni zaključak da muškarac dovoljno ne brine.

Jednako je tako i s problemima u krevetu. No, postoje oni problemi koje tako deklariramo, a seksualni terapeuti odbacuju kao probleme, već uvjeravaju da se radi o normalnim pojavama.

1. Ne osjećate seksualnu potrebu u isto vrijeme
Dok jedan partner osjeća želju za seksom ujutro, drugi je ipak zainteresiraniji za burne noći, ili možda jedan partner ima uvijek želju za seksom, dok drugi ima rijetko. Iako se ovi problemi čine kao oni koji će završiti prekidom veze, to ne mora biti tako. Važno je razgovarati te doći do rješenja koji će zadovoljiti oba partnera. Možda postoji vrijeme kada oboje osjećate želju za seksom ili se možete dogovoriti da vodite ljubav barem dva put sedmično, ne jednom kao što to jedan partner želi, niti više tri, četiri puta, što mogu biti želje drugog partnera.

2. Ne uzbuđuje vas vaš partner ili partnerica kao nekad
Jednako kao što leptirići prolaze nakon faze zaljubljenosti, prolazi i konstantna seksualna uzbuđenost koju ste u to vrijeme osjećali. To ne znači da vam ta osoba nije privlačna, samo da ste shvatili da je ta osoba potpuno vaša, a igru u krevetu trebate osvježiti. Ovo postaje problem tek kada vas vaš partner ili partnerica uopšte više ne uzbuđuju, a u tim biste trenucima trebali razgovarati o čemu je stvar.

3. Potreba za seksom se smanjila nakon što ste dobili dijete
Ovo je sasvim normalna situacija, ipak je u vaš život ušetala malena osoba kojoj morate posvetiti svaku sekundu svoje pažnje. Uz to, možda se partnerica ne osjeća privlačno nakon trudnoće kao što je nekad. Ovo je period koji morate zajedno proživjeti, sa seksom ili bez njega, a nakon nekog će se vremena sve vratiti u normalu.

4. Imate različite preferencije u krevetu
Dok on voli oralni seks, vama to nije najdraža aktivnost koju radite u krevetu, a jedina situacija kada se ovo naziva problem jer kada ne govorite što želite ili ne želite. Ako razgovarate o seksu, znat ćete ko i šta želi svaki put kada se upustite u vođenje ljubavi, a možda jedan dan budete i imali želju za oralnim zadovoljavanjem, dok se drugi dan možete potpuno posvetiti vašem tijelu.

5. Hm… ipak ništa od erekcije
Kada muškarac izgubi erekciju, žene su te koje se okrive smatrajući da nisu dovoljno seksi, privlačne ili da su nešto krivo napravile. No, u tome i u najviše slučajeva nije problem – neki muškarci jednostavno imaju problema s „nastupom“, odnosno uhvati ih tjeskoba. U tim situacijama, radije privucite njegovu poažnju na svoje tijelo, tako će se najbolje i najbrže oporaviti.

6. Ništa od orgazma
Imate osjećaj da ćete svršiti, ali to nikako da se dogodi? Razlog tome može biti niz problema koji vam kradu i odvlače pozornost sa seksa. Svađa, finansijski problemi, a čak i ludi hormoni mogu biti uzrok ovoj pojavi. Zamolite partnera da produžite predigru kako bi se vaše misli potpuno zapetljale u vođenje ljubavi, a ako prođe i nekoliko mjeseci, posjetite svog ginekologa.