Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Probudila se, a u krevetu zmija: Bilo je zastrašujuće (VIDEO)

piton wc1

Panično je zvala britansku službu RSPCA za spašavanje životinja koja interveniše u ovakvim situacijama, ali dok su oni došli gmaz je otpuzao dalje.

– Čim je shvatila da joj je piton u krevetu, jadna žena je skočila s njega i zatvorila vrata spavaće sobe kako bi zmija ostala unutra. Ali, kad sam došla, tamo je više nije bilo – rekla je Jill Sanders, djelatnica RSPCA-a koja je nakon toga ostavila svoje podatke i rekla da je se nazove u slučaju potrebe.

Zmija je, nakon toga, uhapšena iduće večeri u hodniku kuće.

U RSPCA-u ne znaju otkud je ova zmija došla no pretpostavljaju da je pobjegla iz neke susjedne kuće. Kažu kako ljeti pokupe više zmija nego u ostalim periodima godine jer imaju više energije zbog topline, a i majstori su u bježanju.

– Savjetujemo vlasnicima zmija da nabave ograđene prostore za svoje ljubimice koji se mogu i zaključati kad ih nema doma tako da ne dođe do njihova bijega – rekli su u iz RSPCA-a.

Ovaj znatiželjni piton, koji je pronađen nakon dvodnevne avanture, odvezen je u bolnicu za životinje na pregled je li s njim sve u redu.

Ulazak zmija u domove ljudi ili barem pokušaj ulaska, nisu rijetki slučajevi u Velikoj Britaniji. Nedavno smo pisali o zmiji koja je šokirala ženu pri povratku s posla. Visila je s vanjske strane kuhinjskog prozora očito pokušavši ući u njezin dom.

– Bilo je zastrašujuće. Ne znam otkud je došla. Živimo u malenom selu i naš vrt je ograđen sa svih strana. Nije mi jasno kako je ušla u njega – ispričala je uspaničena žena koja se inače užasno boji zmija. Na sreću, i ovdje se radilo o zmiji koja nije otrovna no bila je duga 1.5 metara.

Porodica ju je uspjela nekako uhvatiti i odvesti u veterinarsku stanicu.