Život i zdravlje

Blaž Enology

Promicanje Hercegovine kao vinske regije, somelierstvo i radionice blatine i žilavke

26/08/2022

Uz tečaj somelierstva u sklopu ovogodišnje manifestacije "Blaž Enology" održat će se i radionica o blatini i žilavki sa Sinišom Lasanom u Smokva Wine Clubu u Ljubuškom

Promovirajući kulturu pijenja vina kroz promicanje znanja o vinu, “Blaž Enology” educirao je proteklih godina oko 300 someliera 1. stepena, te je i ove godine Udruga “Blaž Enology” u suradnji sa Sveučilištem u Mostaru u Wine Hotelu “Cesarica” u Međugorju organizirala tečaj prvog stepena somelierstva s Draženom Šunjićem WSET na kojem je sudjelovalo pedesetak polaznika.

Uz tečaj somelierstva u sklopu ovogodišnje manifestacije “Blaž Enology” održat će se i radionica o blatini i žilavki sa Sinišom Lasanom u Smokva Wine Clubu u Ljubuškom.

Kulminacija je “Blaž 2022”, enološki performans koji će se 6. put održati u Sportskom centru Međugorja 8. septembra u 18 sati. Na ovom performansu tridesetak vinarija će autohtonim hercegovačkim vinima blatinom i žilavkom brojnim posjetiteljima Hercegovinu predstaviti kao vinsku regiju.

Uz kušanje najboljih vrhunskih hercegovačkih vina, gosti će uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi te zabavnom programu za koji su zaduženi klapa Sebenico i Marko Pecotić Peco, priopćeno je iz Udruge “Blaž Enology”.

Pokrovitelji večeri su: Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona, Vanjsko trgovinska komora BiH, Porsche i USAID.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.