Život i zdravlje

sanja milanović

Prva dama Hrvatske: Ovo je za mene nova situacija u životu

09/01/2020

Supruga novoizabranog predsjednika Hrvatske nije članica nijedne stranke

Suprugu novog hrvatskog predsjednika Sanju Musić Milanović bliski prijatelji opisuju kao samozatajnu, profinjenu i nježnu. No, iza te se krhkosti krije velika snaga koju, kako sama otkriva, planira usmjeriti i na borbu za prava žena.

Slogan Zorana Milanovića (53) u predsjedničkoj kampanji bio je “predsjednik s karakterom”, a za njegovu suprugu i majku njihovih sinova Ante Jakova (21) i Marka (15), doc. dr. sc. Sanju Musić Milanović (50) moglo bi se reći da je – prva dama s karakterom.

Supruga novoizabranog predsjednika Hrvatske nije članica nijedne stranke i život ne provodi u sjeni supruga, već aktivno gradi vlastitu karijeru pa su njeni rijetki javni nastupi gotovo uvijek vezani uz ono što radi.

Tim putem, kako je ekskluzivno otkrila za Gloriju, planira nastaviti i ubuduće.

– Volim svoj posao i željela bih i dalje raditi ono čemu sam do sada bila maksimalno posvećena. Rad s mladim ljudima, svojim studenticama i studentima, veliko mi je zadovoljstvo kada vidim koliko su vrijedni i angažirani. Sretna sam zbog njihovih uspjeha i smatram da ulaganje u obrazovanje i znanje mladih treba biti naš prioritet. Vjerujem da ću u novoj ulozi, koju mi je donijela Zoranova pobjeda na izborima, moći samo još više pridonijeti promovisanju važnosti obrazovanja, ali i zdravog života. Poznato vam je da sam se i do sada sistemski bavila promicanjem zdravlja, a sada ću svoju novu ulogu pokušati iskoristiti da dodatno upozoravam na važnost brige za zdrav način života, posebno djece. Iako sam od početka kampanje uz Zorana, i vjerovala sam u njegovu pobjedu, ipak je ovo nova situacija u životu i teško mi je sada govoriti o prvim potezima ili planovima. No, sigurna sam da ću, uz ovo što sam već spomenula, naći vremena i da potičem i zagovaram sistemsku brigu za prava žena u hrvatskom društvu – kaže Sanja Musić Milanović ekskluzivno za novi broj magazina Gloria u kojem njene najbliže prijateljice, ali i saradnici otkrivaju kakva je prva dama prijateljica, kakva je majka, ali i s kolikom strašću radi svoj posao i gradi vlasititu karijeru.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.