PREVENCIJA

“Prva dijabetološka ordinacija na točkovima” u BiH od 9. do 22. maja

dijabetes na tockovima (1)

Voditeljica projekta mr.ph. Dženana Klepo izjavila je da je ideja za projekt nastala kao rezultat stalnog osluškivanja potreba oboljelih od dijabetesa i prepoznavanje značaja o širenju svijesti o dijabetesu i opasnostima koje ta bolest sa sobom nosi

Događaj “Prva dijabetološka ordinacija na točkovima” bit će održan od 9. do 22. maja u Bosni i Hercegovini radi širenja svijesti o dijabetesu i njegovoj prevenciji.

Građanima u 15 gradova širom cijele Bosne i Hercegovini bit će pružena mogućnost besplatnog mjerenja glukoze u krvi uz obuku za pravilno mjerenje, kao i stručno savjetovanje na temu dijabetesa.

O terminima u kojoma će “Prva dijabetološka ordinacija na točkovima” pružati usluge građani će biti obaviještavani putem regionalnih i lokalnih medija, kao i putem Facebook stranice www.facebook.com/WellioClub.adria/.

Organizator projekta je regionalna farmaceutska kompanija Pharma Maac, koja je ovaj događaj u Bosni i Hercegovini prvi put organizirala 2018., dok su ove godine projekt uspjeli proširiti i na susjednu Srbiju.

Voditeljica projekta mr.ph. Dženana Klepo izjavila je da je ideja za projekt nastala kao rezultat stalnog osluškivanja potreba oboljelih od dijabetesa i prepoznavanje značaja o širenju svijesti o dijabetesu i opasnostima koje ta bolest sa sobom nosi.

– Vjerujemo da će ovaj jedinstveni zdravstveni projekt naići na značajan odaziv, kako sugrađana tako i relevantnih zdravstvenih i javnih ustanova, te pozivamo sve zainteresirane da uzmu aktivno učešće radi širenja svijesti i prevencije dijabetesa – najavili su organizatori.