Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prva revijalna izložba mačaka u Zenici (FOTO)

izlozba macaka u zenici (5)

Prva revijalna izložba mačaka održana je u subotu u Zenici, te je to prva revijalna izložba ovog tipa održana u Federaciji..

Izložba mačaka humanitarnog je karaktera, a posjetiocima izložbe predstavljeno je 27 mačaka iz Zenice, Sarajeva, Lukavca i Banja Luke.

Amra Alić, organizatorica izložbe te pokretačica neformalne grupe građana “Mace dobrog srca” rekla je kako se na izložbi nalazi 27 mačaka 8 različitih vrsta.

“Danas smo organizovali prvu revijalnu izložbu mačaka u Zenici i ovo je prva izložba ovog tipa u Federaciji Bosne i Hercegovine. Ovakva slična izložba održana je prošli mjesec u Banjoj Luci, a odziv građana je velik. Glavni cilj je da promovišemo mačke, da se družimo i da se svi mačkoljupci okupe na jednom mjestu, kao i da djeca dođu da se druže s mačkama. Drugi cilj izložbe je prikupljanje novca za liječenje naše sugrađanke Sajjre Poljo koja treba na operaciju u julu i augustu”, rekla je Alić.

Dodala je kako je prijavljeno 27 mačaka i 8 različitih vrsta, a rase koje su izložene su perzijska, sijamska, domaća evropska mačka, najveća mačka Maine Coon, britanska kratkodlaka te Havana, smeđa mačka.

Svi posjetioci imali su priliku da porazgovaraju sa vlasnicima mačaka te da se fotografišu s mačkama, a prilozi od fotografisanja idu u humanitarne svrhe.

Izložba traje jedan dan, a održava se u suterenu Shopping centra u Zenici.