Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ravnomjerna raspodjela kućanskih poslova donosi bolji seks

seks

Bolja komunikacija, više vježbe, bolja ishrana, kamenice, više izlazaka – ovo su samo neki od najčešćih savjeta o tome kako poboljšati seksualni život, piše Independent.

Ali, nova studija pokazuje da je ipak najbolji put prema više akcije među plahtama – izmjenjivati se u njihovom pranju!

Prema istraživanju koje je objavio Univerzitet u Alberti, parovi koji ravnopravno dijele kućanske poslove, imaju bolji i dinamičniji seksualni život.

Istraživanje je vodio dr. Matt Johnson, profesor porodične psihologije, a trajalo je pet godina i obuhvatilo 1.338 bračnih parova iz Njemačke.

Svoja saznanja je objavio u članku ‘Ne perete suđe? Ne tako brzo! Seks i kućanski poslovi’. Također, ustanovio je i da ne postoji korelacija između količine posla koje muškarac obavi i seksualne aktivnosti para.

“U svakoj vezi količina kućanskih poslova koju netko obavi ovisi o samom tom paru i očekivanjima o tome što bi partner sve trebao napraviti”, objašnjava Johnson.

Saznanja doktora Johnsona osporavaju ona iznesena u studiji ‘Egalitarizam, kućanski poslovi i učestalost seksualnih odnosa’ objavljenoj 2012. koja je tvrdila da parovi u kojima muškarac obavlja više tzv. ‘ženskih poslova’, imaju rjeđe seksualne odnose.

“Otpočetka su mi se teze iznesene u toj studiji činile nategnute i u kontradikciji s mojim iskustvom porodičnog terapeuta. Razlike u rezultatima studija možda proizlaze iz razlika u američkoj i njemačkoj kulturi’, kaže doktor Johnson.