Život i zdravlje

Razvod roditelja iz ugla jednog dječaka

12/06/2015

Razvod može da bude traumatično iskustvo za djecu, ali video pod nazivom “Story of a Broken Home” je priča o tome koliko je ovaj mališan bio tužan kada bi se njegovi roditelji svađali, kao i koliko je njihov odnos sada, nakon razvoda, bolji.

Ovaj dječak je priču počeo crtežom koji prikazuje njegove roditelje na početku braka, sretne i zaljubljene, odlučne u namjeri da imaju dijete.

“Do trenutka kada sam napunio šest godina, imali smo divnu, sretnu porodicu”, piše Azka na jednoj od ilustracija.

Zatim su, kaže, njegovi roditelji počeli da se svađaju, odlučili su da se razvedu, ali su obećali da on nikada neće morati da bira između njih dvoje. On sada živi u kući sa ocem, dok majka živi u blizini i gotovo svakodnevno ga posjećuje.

“Oni se više ne svađaju, a još uvijek idemo zajedno u šoping i na putovanja”.

Dječak, koji je postao zvijezda društvenih mreža, ima više od 78.000 pratilaca na Instagramu, a ilustracije je napravio kako bi odgovorio na pitanje koje su mu često postavljali – kako je biti dijete razvedenih roditelja.

“Činjenica je da ništa u našem domu nije uništeno. Oni više nisu muž i žena, ali su još uvijek moji roditelji. Uživam sa njima kao i ranije, osim što se više ne svađaju”.

Azka kaže da se ljudi često iznenade kada im kaže da ne bi želio da se njegovi roditelji pomire:

“Sve što želim je da budu sretni”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.