Život i zdravlje

doktore nestorović

“Rekao sam da je to najsmješniji virus ikad, a sad sam kreten”

07/04/2020

Prošlo je malo više od mjesec dana od presice srpskog predsjednika Vučića i doktora Nestorovića koji su se ismijavali s korona virusom i poručivali ženama da odu u Italiju jer tamo super popust

Datum je 27. februar. Mjesto je Srbija, Beograd. Korona virus se počeo širiti Evropom, u Srbiji tada nije bilo zaraženih. Pred novinarima su se pojavili nasmiješeni predsjednik Aleksandar Vučić i dr. Branimir Nestorović.

Nakon optimističnog uvodnog izlaganja predsjednika Vučića, čiji će smiješak na licu ni mjesec dana kasnije zamijeniti patetično lice čovjeka koji uvodi policijski sat i šalje vojsku na ulicu, na scenu je stupio dr. Nestorović.

I krenuo je show.

– Ne mogu vjerovati da se narod koji je preživio sankcije, bombardoranje i svakakvo maltretiranje uplašio najsmješnijeg virusa u istoriji čovječanstva, virusa koji postoji na Facebooku. Ja sam protiv maski i testiranja, pa da nema tih testova, mi ne bismo ni znali da je epidemija. Evo, žene, vas štiti estrogen. Možete slobodno u šoping u Italiju, čujem da su sada tamo veliki popusti – pričao je dr. Nestorović, a u pozadini se Vučić zadovoljno cerekao, prenose 24sata.

Ni mjesec dana nakon toga u Srbiji, kao i u većini Evrope, vlada vanredno stanje zbog korona virusa.

Lice Aleksandra Vučića više nije nasmijano.

“Ma to sam namjerno rekao”

No niko nije zaboravio klaunsku presicu predsjednika Vučića i doktora Nestorovića koji sad kaže:

“Pa to je bilo namjerno”, htio sam umiriti naciju.

– Pogađaju me napadi i uvrede na moj račun zbog te presice. Pa mi smo imali u februaru tu čuvenu konferenciju i sve što sam rekao bilo je svjesno. Trebali smo smiriti ljude. Profesor sam 20 godinam napisao sam gomilu knjiga i radova, a sad sam odjedanput postao kreten. Moja stručnost ne može se procijeniti na presicama, ona se ocjenjuje na drugim mjestima. Popularan sam doktor, nije da se hvalim – tvrdi doktor Nestorović.

Smirivao ljude tako da ih je slao u žarište epidemije?!

Naravno, svakome koji je pogledao i minutu s te presice jasno je da ova tvrdnja doktora Nestorovića nema veze sa zdravim razumom.

Zašto bi inače doktor Nestorović, ako je znao da postoji velika opasnost, “smirivao” ljude tako da ih poziva da odu u Italiju jer im ne može biti ništa i da je to najsmješniji virus u istoriji čovječanstva?!

Pa tim “smirivanjem” mogao je samo potaknuti ljude da slobodno putuju i vraćaju se u Srbiju, kao potencijali donositelji virusa zbog kojeg je gotovo cijeli svijet u karanteni.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.