Život i zdravlje

Nigerija

Restoran-avion kao utjeha ljudima kojima u jeku pandemije nedostaju putovanja

13/09/2020

Imao sam dosta nedoumica, ali sam odlučio krenuti u ovaj posao i znao sam da ću bar biti prvi u nečemu, bez obzira hoće li se finansijski to isplatiti“, kazao je Young

U glavnom gradu Nigerije Abuji otvoren je restoran po uzoru na interijer aviona, a što nudi poseban doživljaj ljudima koju zbog pandemije COVID-19 ne mogu putovati svijetom, piše Anadolu Agency (AA).

Restoran “Urban Air“ kompletnim interijerom podsjeća na avione, od sjedišta i zidova, do slika neba koje nalikuju avionskim prozorima. Česte poruke iz “pilotske kabine“ daju puni ugođaj zaljubljenicima letenja.

Vlasnik restorana Ugo Young za AA je kazao da je uvijek želio otvoriti jedinstven ugostiteljski objekt, a da je na ideju restorana-aviona došao početkom pandemije COVID-19 koja je paralizirala globalni avio-prevoz.

“Imao sam dosta nedoumica, ali sam odlučio krenuti u ovaj posao i znao sam da ću bar biti prvi u nečemu, bez obzira hoće li se finansijski to isplatiti“, kazao je Young.

U restoranu su odvojene tri sekcije i to ekonomska, trgovačka i biznis klasa, ali cijene usluga su identične u svim klasama.

Young je također kazao da je njegov restoran prilika za ljude kojima nedostaje letenje avionom, ali da je ujedno i prilika za one koji nikada nisu ušli u avion. Dodao je da je to prilika i za ljude koji se boje letenja avionom jer u ugodnom ambijentu mogu ručati ili rješavati se fobije.

“Skoro mjesec dana radimo i svaki dan je restoran pun nasmijanih ljudi. Planiram da i u drugim nigerijskim gradovima otvorim lanac restorana u ovom konceptu“, zaključio je Young.

Tomewa Terabo je kazala da dolazi u novi restoran jer je podsjeća na divna putovanja koja joj nedostaju.

“Fotografije iz ovog restorana su identične onim iz aviona. Molimo se da što prije dođu dani kada ćemo ponovo moći putovati avionima bez restrikcija”, kazala je Terabo.

Nana Adamu također je kazala da uživa u posebnom ugođaju restorana iako nikada u životu nije ušla u avion.

“Najveća želja mi je putovati avionom, ali nisam imala priliku. Zato sam danas došla ovdje s prijateljicama. Nevjerovatno je ovo mjesto, napravile smo mnogo fotografija”, kazala je Adamu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.