Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Riješena dilema: Ko češće masturbira, žene ili muškarci

zena-krevet

Masturbacija je gotovo uvijek škakljiva tema. Rijetki parovi koji međusobno o tome otvoreno razgovaraju.

Novo istraživanje, provedeno na portalu Superdrug Online Doctor, pokazalo ko češće masturbira, žene ili muškarci i koliko često.

Zanimljive podatke dalo je hiljadu dobrovoljaca, a pokazalo se da žene ne zaostaju previše iza muškaraca kada je riječ o dostizanju orgazama masturbacijom.

Suprotno mišljenju da žene to puno rjeđe rade, istraživanje je pokazalo da čak 88 posto žena masturbira. Čini to i 96 posto muškaraca.

Otkrilo se i šta koji spol preferira kada je riječ o “solo igricama”. Žene, njih 40 posto, masturbiraju bez seks-igračaka, dok se pomagalima pri masturbaciji ne služi niti 90 posto muškaraca. Žene masturbiraju u prosjeku dvaput sedmično u trajanju od oko 13 minuta.

Muškarci masturbiraju u prosjeku četiri puta sedmično u trajanju od oko 14 minuta. Matematički, to bi značilo da muškarci provedu u prosjeku 19 sati duže masturbirajući godišnje u odnosu na žene, no zanimljivo je da žene radije biraju samozadovoljavanje prije seksualnog odnosa, a najveći broj ispitanica priznao je da se pri tome “pomažu” pornografijom.