Riješio sam se demona nakon 400 egzorcizama

Francesco-Vaiasuso

Knjiga talijana Francesca Vaiasusa “Moje opsjednuće” u kojoj autor iznosi uvid u zastrašujući fenomen đavolskoga opsjednuća, predstavljena je u četvrtak u Zagrebu.

U ovoj dramatičnoj hit-knjizi autor iznosi svoju ispovijest o životnoj borbi i oslobođenju od zlih duhova za koje nije ni znao do svoje 31. godine života kada se obratio isusovcu, ocu Matteu La Gruu.

Po njegovoj se molitvi pokazalo da njegovo tijelo muči sam Sotona i k tome dvadeset i sedam legija demona koji su mu od najranije dobi mučili tijelo, razum i dušu.

Od toga trenutka, kako iznosi autor, započela je svakodnevna bitka za oslobođenje od zlih duhova koji su neopazice učinili njegov život nepodnošljivim, uništavajući malo-pomalo njega, njegov brak i sve njegove odnose.

Kad je imao samo četiri godine obiteljska ga je prijateljica, pod izgovorom da će ga povesti u trgovački centar, odvela na “crnu misu” i predala ga u ruke Đavlu, u znak osvete što joj je Francescova majka “izabrala” muža kojeg ona nije htjela.

Posljedice predaje sotoni Francesco je osjećao 30 godina, sve dok slučajno nije otkrio što se krije iza njegovih bolesti da bi zatim, uz pomoć niza egzorcista i duboke vjere u Isusa Krista, uspio pobijediti vraga i osloboditi se njegove moći. Tijekom tih egzorcizama s njime su se događale vrlo čudne stvari pa je govorio jezicima kojima nikada nije, a nije ih učio ni u školi (indijski, latinski…), tijelo mu se grčilo i vibriralo dok je ležao na zemlji, a nije imao padavicu itd.

U knjizi autor detaljno iznosi potresno svjedočanstvo o tome kako je nakon duge i teške bitke doživio potpuno oslobođenje te poručuje kako se boriti protiv zla koje je, kako piše, na različite načine prisutno u životima svih ljudi.

U Hrvatskoj ova je knjiga izdana u nakladi splitskog Verbuma.