Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Australija

Rodila bebu tešku skoro šest kg: Očekivali smo veliku bebu

beba

Da priča bude još zanimljivija, djevojčica nije izdržala do termina, već je rođena hitnim carskim rezom

Žena iz Australije prozvala je svoju novorođenu djevojčicu “malom sumo borkinjom” jer je na svijet stigla teška 5,88 kilograma.

Emma Millar prošle sedmice rodila je kćerku Remi Frances Millar i kaže da su ona i njen partner Daniel očekivali veliku bebu, ali ne baš toliku. Da priča bude još zanimljivija, djevojčica nije izdržala do termina, već je rođena hitnim carskim rezom.

Par iz Sydneyja već ima dvoje djece. Dvogodišnja Willow bila je teška 5,5 kilograma, a četverogodišnji sin Ace 3,8 kilograma. Usporedbe radi, prosječna težina novorođenčeta u Australiji je 3,3 kilograma.

“Imala sam gestacijski dijabetes pa sam očekivala veliku bebu, ali ovome se nisam nadala. Na ultrazvučnom pregledu u 35. sedmici su mi rekli da ima oko 4 kilograma pa nisam mislila da može puno narasti, tim više što mi je vodenjak puknuo iznenada, zbog čega sam podvrgnuta carskom rezu. Mislim da je to i bolje jer sumnjam da bih podnijela vaginalni porođaj”, izjavila je Emma za Nine News.

Porodica sada užurbano kupuje novu odjeću jer je sve što su pripremili djevojčici pretijesno.

“Kad me vide s njom, svi ljudi, babice, roditelji i posjetitelji u bolnici, pitaju koliko je stara jer ne mogu vjerovati da je novorođenče”, kaže tata Daniel.

Emma se oporavlja od carskog reza i ne smije dizati ništa teže od šest kilograma, što znači da dijete ipak još neko vrijeme može nositi u rukama.