Roditelji odbili liječenje, pa im beba umrla od žutice

vjerski fanatici

Rachel Joy Piland (30) i njen suprug Joshua Barry Piland (36) su odbili liječenje svoje kćerke Abigail jer “Bog ne pravi greške”. Beba je umrla od žutice. Bila je stara samo tri dana.

Par vjerskih fanatika iz Michigana je kazneno prijavljen za nenamjerno ubistvo. Abigail je rođena 6. februara. Porodili su je babica i dva pomagača u domu Rachel i Joshue. Curica je prilikom poroda bila zdrava. Kada je babica došla u kontrolu naredni dan beba je imala znakove žutice. Babica je upozorila roditelje da kćerku odmah odvezu u bolnicu.

– Rachel Joy Piland je to odbila jer je rekla da “Bog ne pravi greške” – rekao je detektiv Peter Scaccia.

Idući dan beba nije pravilno jela i počela je povraćati krv. Rachel je stavila bebu pored prozora odjevenu samo u pelenu i upalila je sušilo za kosu kako bi ju grijalo. Bebi je bilo sve gore, a onda je Rachelina majka Rebecca 9. februara htjela odvesti unuku u bolnicu.

Rachel je to odbila i Abigail je tog dana umrla. O smrti bebe policiju je izvijestio Rachelin brat. On ih je nazvao iz Kalifornije. Policija je u kući našla mrtvu bebu i troje odraslih oko nje kako mole.
Ustanovljeno je da je beba umrla zbog komplikacija uzrokovanih žuticom.

Četiri dana nakon što je Abigail umrla, Rachel je na Facebooku objavila njenu fotografiju i zahvalila prijateljima i rodbini koji su “bili uz njih”. Par je uhapšen, ali su platili 75.000 dolara kaucije i suđenje čekaju na slobodi, piše Mirror.