Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Roditelji pronašli bebu izgubljenu tokom napada u Nici

roditelji beba

Francuskinja Tiava Banner je slavila Dan Bastille s prijateljima i gledala vatromet kada je započeo teroristički napad.

Krenuo je haotični stampedo ljudi koji su bježali od napadača koji je kamionom gazio ljude. U cijeloj toj strci izgubila je svog osmomjesečnog sina, prenosi Distractify.

Neumorno su ga tražili, a onda su postavili i objavu na Facebooku koja se brzo proširila zahvaljujući ljudima koji su dijelili objavu i pristali pomoći nesretnoj ženi u potrazi. Policija je zaprimila poziv, ali u tom trenutku nije još bilo sigurno da li je beba među žrtvama napada.

– Izgubila se beba od osam mjeseci! Dragi prijatelji, molim vas ako znate ikakvu informaciju, ako ju je neko uzeo, javite se! – napisala je Tiava na Facebooku.

Objava se u kratkom vremenu podijelila 22 000 puta. I urodila je plodom. Porodični prijatelj je potvrdio za AFP da je mlada žena uzela dijete tokom napada, ali da nije mogla pronaći roditelje pa ga je odvela kući.

– Našli smo ga. Hvala puno gospođice Joy Jostle! Hvala svima na Facebooku. Hvala svima koji su nam pomogli. Ne stignem odgovoriti na svaku poruku zasebno – javila je majka dobru vijest.

Dodala je i da su svi članovi njene porodice koji su završili u bolnici dobro i da se moli za svoju porodicu i sve porodice žrtava.