Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

almedin ajanović

Rođen je u malom gradu u BiH, a u SAD ga slave kao heroja

almedin ajanovic

Nakon spašavanja dvojice ljudi, Ajanović se vratio svom policijskom poslu i učestvovao u evakuaciji stanovništva, jer je zbog hemikalija prevoženih u vozu, nakon njegovog prevrtanja, Lilburnu prijetila i veća katastrofa

Policajac u američkoj saveznoj državi Džordžiji Almedin Ajanović ovih dana je u centru pažnje američkih, ali i medija i javnosti u BiH, zbog herojskog čina u kojem je tokom velikog požara spasio inženjera i konduktera iz voza u plamenu.

Iako u tim momentima nije ni bio na dužnosti, zbog velikog nevremena stavio se na raspolaganje pretpostavljenima, odmah po dobijanja obavještenja da je voz iskočio iz šina i eksplodirao, najprije automobilom, a potom i pješke, potrčao ka mjestu nesreće.

Footage caught on #BodyWorn camera of Officer Almedin Ajanovic (Lilburn Police Department) leaping into action to save…

Posted by BodyWorn on Wednesday, October 14, 2020

Nakon spašavanja dvojice ljudi, Ajanović se vratio svom policijskom poslu i učestvovao u evakuaciji stanovništva, jer je zbog hemikalija prevoženih u vozu, nakon njegovog prevrtanja, Lilburnu prijetila i veća katastrofa, prenosi Avaz.

This is Lilburn Senior Police Officer Almedin Ajanovic.

On Sunday, while off duty, he heard the call for a train…

Posted by 11Alive on Tuesday, October 13, 2020

Almedin Ajanović rođen je 4. juna 1990. godine u Rogatici, a od 1992. je živio u Goraždu. Školovanje započeto u ovom gradu od 2000. je nastavio u SAD, gdje je završio fakultet kriminalistike i, prema uzoru na oca Husu, počeo raditi kao policajac. Oženjen je Cazinjankom Maidom, s kojom ima dvoje djece – Kerima i Emina.