Ruska manekenka tvrdi da je “Putin trovao otrovom za štakore”

Anna Shapiro

Ruska manekenka Anna Shapiro (30) tvrdi da je upravo ona bila Putinova meta u nedjelju u britanskom Salisburyju. U mjestu gdje je u martu otrovan bivši špijun Sergej Skripal, Anna je večerala u restoranu Prezzo, zajedno sa svojim suprugom Alexom Kingom (42).

– Kad smo došli, ja sam naručila pizzu, a Alex brancina s povrćem i krompirima. Dodali smo i dvije čaše bijelog vina. Nakon što smo pojeli, Alex je otišao u WC gdje se onesvijestio, a na usta mu je išla pjena, prisjeća se Anna koja vjeruje da su ih otrovali otrovom za štakore.

Kaže da ga je pronašla 15 minuta nakon što je otišao u WC jer se zabrinula što ga dugo nije bilo. Kad ga je pronašla, i ona se počela osjećati loše, a potom se i onesvijestila.

Odvezli su ih u bolnicu, a Alexa su stavili u induciranu komu. Anna je iz bolnice izašla u ponedjeljak. Premjestili su je u hotel gdje ju cijelo vrijeme čuva policija, piše Daily Mail.

View this post on Instagram

#naturallight #lingerie

A post shared by Anna Webb ♡ (@missannawebb) on

– Sa zebnjom iščekujem vijesti o Alexu. Ja sam optimistična, ali liječnici baš i ne. Došao je svijesti i to je dobra vijest, ali još uvijek čekamo rezultate raznih testova. Želim otići iz Londona, nakon što se ovo dogodilo, ne osjećam se sigurno, kaže Anna.

Manekenka se u London preselila 2008. kada je upoznala Kinga za kojeg se udala prije mjesec dana. Kaže i kako je uvjerena da ruske vlasti misle da je špijunka.

– Javno sam odrekla Putina i Rusije. To je jako naljutilo moju porodicu, posebno oca koji je bio zapovjednik u vojsci. Počela sam dobivati prijetnje smrću od nekoga ko se predstavlja kao moj otac, tvrdi Anna.

Unatoč njenim prozivkama, britanska policija tvrdi da se u Salisburyju nije bilo trovanja. Naveli su da dvije osobe kojima je pozlilo u nedjelju nisu bile izložene nervnom otrovu i da taj incident ne smatraju sumnjivim.