S kakvim ženama muškarci najčešće varaju

prevara

Saznanje da je vaš dragi bio nevjeran je nešto s čim se niko ne želi suočiti. Ali ako u toj nezavidnoj situaciji postoji išta što bi vas moglo oraspoložiti, onda je to vjerovatnoća da vas je prevario s osobom koja izgleda lošije od vas.

Prema posljednjim istraživanjima, koja su obuhvatila 4000 ljudi, pokazalo se da većina nevjernih muškaraca i žena smatra svoje partnere privlačnijima od ljubavnica i ljubavnika. Samo 30 posto muškaraca reklo je kako ima ljubavnicu mlađu od partnerice, a 26 posto njih smatra da je njihova ljubavnica zanimljivija osoba, dok njih samo 25 posto ljubavnicu smatra zgodnijom i privlačnijom od partnerice.

Vjerovatno se u ovom trenutku pitate, šta je to u njihovim glavama? Sudionici istraživanja rekli su da su ljubavnice puno pažljivije, brižnije, da ih puno pažljivije slušaju, a osim toga su i nenadmašno strastvene.

Kod žena je to ipak malo drugačije. Čak 50 posto žena je izjavilo kako su njihovi ljubavnici zgodniji i privlačniji od njihovih stalnih partnera, a osim toga to im je i jedan od presudnih razloga zašto su počinile taj grijeh.