Samohrana majka bila je beskućnik, a sada je profesionalni bokser

bokserka (1)

Samohrana majka Heather Hardy (34), koja je u siromaštvu odrasla u New Yorku, počela se baviti boksom kako bi se “oslobodila stresa”, a zatim napornim radom i treninzima napredovala te pobijedila u svih 16 mečeva koje je imala dosad, javlja Anadolu Agency (AA).

Hardy je, osim toga, uspjela postati i međunarodni šampion Svjetskog bokserskog vijeća (WBC).

bokserka (2)

Poznata je i pod nadimkom Heat, a njena životna priča podsjeća na film “Rocky”. Tokom života bila je suočena s siromaštvom, bila je beskućnik, kao i žrtva nasilja.

Svoj život posvetila je borbi da prehrani i odgoji kćerku Annie Wagner. Heat je bila prisiljena istovremeno raditi šest poslova.

Njen život se u potpunosti promijenio kada je s 28 godina odlučila da se bavi boksom kako bi održala formu i kako bi se oslobodila stresa.

bokserka (3)

Uprkos žestokom životnom tempu, nije odustaja od bavljenja boksom i za vrlo kratko vrijeme postigla je zapanjujuće rezultate.

Već tri sedmice nakon što se počela baviti boksom, imala je prvi meč. Nakon osam titula koje je za 18 mjeseci osvojila kao amater, boksom se počela baviti profesionalno.

Hardy je za AA ispričala svoju životnu priču, od situacija kada je bila bez krova nad glavom do osvajanja titule šampiona.

Kako kaže, ona je slobodna 34-godišnja majka, nepobijeđeni međunarodni šampoin WBC-a, kao i prva žena koja se bavi boksom u centru Barclays.

bokserka (4)

 

“Djetinjstvo mi je prošlo u siromaštvu, beskućništvu i seksualnom zlostavljanju. Boksom sam se počela baviti s 28 godina, što je veoma kasno. U vremenu kada sam počinjala s boksom, prolazila sam kroz težak razvod. Živjela sam s kćerkom i radila šest poslova. Boks je tada bio jedina stvar koju sam radila za sebe”, rekla je Hardy.

Kako ne bi kasnila na posao, treninge u sportskoj dvorani počinjala je u šest ujutro.

“Borba u ringu mi izgleda lakšom od borbe sa životom. U ringu tokom svakog meča imate priliku da pobijedite, ali u borbi sa životom nekad nemate tu priliku”, istakla je Hardy.

bokserka (5)

Heat je upornošću i napornim radom uspjela omogućiti bolji život sebi i kćerci.

Kako dodaje, boks je sport discipline i zbog toga je potreban intenzivan rad.

Ona je podsjetila da oni koji imaju djecu, a bave se sportom, često moraju porodični život žrtvovati. Priznaje da je i sama morala propustiti nekoliko rođendanskih zabava svoje kćerke.

“Pokazujem joj kako će biti uspješna uprkos teškim uslovima”, kaže Hardy.

Ističe i kako je značajna podrška na njenom putu bio trener Devon Cormack, koji je vjerovao u nju i pomogao joj da stekne vjeru u sebe.

bokserka (6)

Ipak, Heat je podcrtala da i u boksu postoji neravnorpavnost polova i da naglasila kako zarađuje manje od svojih muških kolega.

Njen trener Cormack kaže kako je Hardy istovremeno uspješna majka i da je “izvanredna osoba”.

“Do danas nisam vidio sportistu koji radi koliko ona. Nakon teških treninga, ona ide kući biti majka. Smatram da je ona najbolja majka s kojom sam se susreo”, smatra Cormack.

Njena 11-godišnja kćerka je istakla kako se Heat mnogo žrtvovala za nju i da je mnogo voli.

Hardy će 25. Juna imati 17. meč u dvorani Barclays.