Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ljubuški

Sanirana ilegalna divlja deponija u Pregrađu

sanirana divlja deponija

Prethodno su protiv prekršitelja za nelegalno odlaganje otpada poduzete zakonom predviđene mjere, obajvljeno je na web stranici Grada Ljubuškog

Poduzeće “Alba BiH” Mostar izvršila je sanaciju ilegalne divlje deponije otpada u naseljenom mjestu Pregrađe, a nakon provedenog zakonskog postupka Službe za inspekcijske poslove-Inspektorat Grada Ljubuškoga.

Prethodno su protiv prekršitelja za nelegalno odlaganje otpada poduzete zakonom predviđene mjere, obajvljeno je na web stranici Grada Ljubuškog.

Navode i kako su divlje deponije u prirodi česta su pojava unatoč sve dostupnijim načinima legalnog zbrinjavanja krupnog i građevnog otpada. Na područjima na kojima se nekontrolirano odlaže otpad, posebno ako se dulje zadržava, može doći do onečišćenja tla te podzemnih i površinskih voda.

“Najčešće se cijelim područjem šire neugodni mirisi, a laki otpad raznosi vjetar. Nesavjesni građani, koji bacaju otpad na prostorima koji nisu predviđeni za odlaganje otpada, ne samo da zagađuju okoliš nego nerijetko ugrožavaju i zdravlje stanovnika”, navode iz Grada Ljubuškog.

Pozvali su stanovnike da budu odgovorniji i da otpad odlažu na primjeren način.