Kutak dječije radosti

Sarajevski festival za djecu okupio veliki broj porodica

l_71bf17b544445cba41251ca6133a2faf

Tokom dva dana trajanja festivala, u festivalskom programu predstavit će se djeca iz vrtića, osnovnih škola, plesne grupe, kulturno-umjetnička društva, solisti, horovi i mnogi drugi

Festival „Kutak dječije radosti 2022“ otvoren je u dvorani „Mirza Delibašić – Skenderija“, a danas i sutra bit će mjesto sreće, zabave i dječije radosti u kojoj će uživati cijela porodica.

Sarajevski festival za djecu je najveća, najvažnija, te najmasovnija porodična manifestacija u Sarajevu. Na festivalu se predstavlja 70 izlagača iz Bosne i Hercegovine i čitavog regiona, te prezentiraju novitete u industriji dječije opreme, obuće, odjeće, igračaka, kao i hrane, knjiga i drugih sadržaja namijenjenih djeci.

Tokom dva dana trajanja festivala, u festivalskom programu predstavit će se djeca iz vrtića, osnovnih škola, plesne grupe, kulturno-umjetnička društva, solisti, horovi i mnogi drugi.

Sarajevski festival za djecu će na najbolji način obilježiti Međunarodni dan porodice i dati podršku i doprinos u kreiranju programa namijenjenih za djecu i porodicu.

Bez značajne podrške Vlade Kantona Sarajevo i resornog ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo festival ne bi bio na ovako visokom nivou, te je Predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić posjetio festival i svečano ga otvorio uz poruke da trebamo brinuti o porodici kao osnovnoj ćeliji društva.

Posjetioci manifestacije bit će u prilici da uz posebne festivalske popuste i promotivne cijene dođu do željenih artikala njihovih omiljenih izlagača. Za vrijeme trajanja manifestacije biće upriličen veliki broj nagradnih igara u koje će biti uključeni svi, od mališana do njihovih najbližih. Također, vrijeme trajanja sajma bit će iskorišteno na način da će mališani biti u prilici da preuzmu veliki broj vrijednih poklona kojima će ih izlagači darivati i obradovati.

Za sve posjetioce ove manifestacije ulaz je besplatan oba dana.