Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Život i zdravlje

Sedam skrivenih plaža na hrvatskom Jadranu koje oduzimaju dah (FOTO)

27/07/2015

Hrvatska obala puna je lijepih plaža i uvalica koje su usprkos brojnim posjetiteljima ipak ostale malo “izvan fokusa”.

Neke plaže su na manje pristupačnim mjestima, neke na udaljenim otocima dok dio plaža ima svoje specifičnosti koje ipak ne odgovaraju ukusu većine. No, to ne umanjuje njihovu vrijednost i ljepotu. Štoviše. Za one koji žele otkrivati neka nova mjesta probrali smo sedam plaža koje su još uvijek relativno nepoznate, a koje morate vidjeti. I nećete zažaliti.

Stončica, Vis

Uvala Stončica nalazi se na sjeveroistočnoj strani otoka Visa. Udaljena je od grada Visa šest kilometara, a poznata je po prekrasnoj pješčanoj plaži. Uvala nije velika pa je najbolje doći u pred i posezoni.

Vrulja, Brela

Vrulja, Brela

Plaža Vrulja je smještena nedaleko od Brela. Okružena je strmim i visokim liticama te pristup do nje i nije baš lagan, zato je nabolje na plažu doći brodom iz Piska ili Brela. Plaža je šljunčana, a more je zbog mnogih izvora kristalno čisto i hladnije zbog brojnih podvodnih izvora slatke vode po kojima je dobila i ime.

Pasjača, Konavle

Plaža Pasjača u Popovićima, u Konavlima

Jedina plaža ispod konavolskih stijena. Nalazi se u selu Popovići u Konavlima. Do nje se silazi niz stijene. Ali, trud se isplati jer idealna je za bijeg. Nema signala za mobitel, nema kafića, samo čisto otvoreno more.

Veli žal, Dugi otok

Veli žal

Dugi otok najpoznatiji je po razvikanoj plaži Saharun. Ali, Veli žal jednako je lijep, ako ne i ljepši. Samo što će vas umjesto pijeska dočekati biserno bijeli oblutci. Plaža je dugačka, nema gužve, a pogled će vam se naprosto prikovati za pučinu i tirkizno more.

Blace (Limuni), Mljet

Blace, Mljet

Plaža koja u svakom slučaju nije za svakoga jer je po svemu specifična. Pješčana laguna duga je oko jedan kilometar, okrenuta prema jugu i otvorenom moru te zaštićena niskim stijenama. Do nje se tiže makadamom, iza daleko poznatije Saplunare. Idealna je za ležanje s knjigom ili za djecu jer je dubina vode u laguni najviše metar.

Plaža Jezero, Duba Pelješka

Jezero, Duba Pelješka

Duba Pelješka je malo ribarsko mjesto, u blizini Trpnja na zapadnoj strani poluotoka. Plaža je šljunčani sprud kojeg s jedne strane zapljuskuje more, a od obronaka Sv. Ilije dijeli ga prirodno slatkovodno jezerce čija se voda potočićem preko plaže izlijeva u more. Nije dostupna automobilom.

Uvala Zala

Plaža Zala

Ova prekrasna uvala nalazi se na otoku Krku u blizini Stare Baške. Dostupna je automobilom, ali naći ćete mjesto za sebe. Na brdu iznad plaže, u zelenilu, nalazi se crkvica Sv. Jerolima koja cijelom mjestu daje jedan poseban doživljaj.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.