Život i zdravlje

Ljubav i veze

Sedam znakova da on nije za ozbiljnu vezu

04/02/2020

Iako ne biste trebali prosuditi partnera samo po tome kakvi su njegovi prijatelji, važno je napomenuti jesu li oni loši ili ne.

Ako ste se tek počeli viđati s nekim novim, a vaši instinkti vam govore da nešto nije u redu, nemojte ih ignorirati.

Razmislite primjećujete li ‘znakove za uzbunu’ kod svog partnera koji sugeriraju da on možda nije dobar za vas. Ili još gore, koji mogu ukazivati ​​na psihičko zlostavljanje ili toksičnu vezu.

Evo sedam znakova na koje morate paziti, a oni će vam reći jeste li u toksičnoj vezi:

1. Nikad nije bio u ozbiljnoj vezi

Iako neki dečki vole ležernije veze ili seks bez obaveze, nije baš poželjno da on nikad prije nije bio u vezi.

Da, to može zvučati sjajno na ‘prvu’, ali nemojte se previše veseliti.

Ako ste mu prva prava djevojka, onda postoji vjerovatnoća da neće znati šta jeste i šta nije prihvatljivo u vezi. Da stvar bude još gora, on možda nije spreman u potpunosti se obvezati.

2. Njegovi prijatelji vam se ne sviđaju

Prijatelji vašeg dečka mogu vam mnogo reći o njemu i dati dojam o tome kako on sebe vidi. Na primjer, ako se druži s gomilom seksista, možda će smatrati da je bolji od vas. Ako svoje vrijeme provodi intelektualcima, možete se kladiti da će stalno dijeliti hrpu mudrosti.

Iako ne biste trebali prosuditi partnera samo po tome kakvi su njegovi prijatelji, važno je napomenuti jesu li oni loši ili ne.

S druge strane, ako on nema bliske prijatelje, to bi moglo značiti da nije baš društven ili susretljiv. Možda se niko ne druži s njim jer je loš, ili mu možda nedostaju socijalnih vještina. Bilo kako bilo, budite oprezni.

3. On je uvijek zvijezda

Ako je vaš novi momak glavni komičar i šaljivdžija, možda vam se ovo što ćete pročitati neće svidjeti. Ako vas on uvijek može nasmijati i ima 1.000 prijatelja na Facebooku i nikad ne odbija piće s prijateljima, možda ćete imati problema s njim.

Takav način života nije dobar za čvrst odnos. Ne samo da ćete se morati brinuti o tome što on radi u pijanom stanju, nego da stvar bude još gora, takvi tipovi vole pažnju i obično su okruženi s hrpom žena.

Ako ste ljubomorni, veza s takvim muškarcem samo će vas mučiti.

4. Ne poštuje druge

Izlazite na večeru i on je nepristojan prema konobaru, neko ga iživcira u vožnji i čujete najružnije komentare koje možete zamisliti iz njegovih usta. Ako mu nedostaje poštovanja prema drugima oko njega, možete se kladiti da ćete i vi jednog dana biti ‘na tapeti’.

Viđanje s nekim kome nedostaje poštovanje i ljubaznosti nije dobra ideja. Često bi vam moglo biti neugodno kada ćete biti zajedno u javnosti.

5. Neodgovoran je

Kad ste ga prvi put upoznali bio je zaposlen, ali sada kada ste zajedno otkrili ste da je mjesecima bio nezaposlen. Ako tip s kojim ste u vezi nema odgovornosti, vi ćete se možda naći u majčinskoj ulozi.

Viđanje s nekim ko nema motivacije i odgovornosti može biti frustrirajuće, a šanse da će njegov nonšalantni stav utjecati na vašu vezu su velike. Ako ne možete računati da će vaš muškarac biti tu kad vam zatreba, možda ćete se razočarati.

6. Uvijek je bez novca

Samo zato što se radije viđate s nekim ko je finansijski stabilan ne znači da ste sponzoruša, nego da ste zrela žena. Veza s muškarcem koji troši svaku paru koju dobije nije dobra ideja.

Ne samo da ćete biti frustrirani zbog njegovih navika trošenja, već će to utjecati i na vaš život. Nemojte mu previše pomagati, nego ga pustite da sazre.

7. Prema svima je neugodan

Bez obzira na to je li on ‘spustio’ svojim prijateljima ili neznancu na ulici, ako vaš novi muškarac ima naviku vrijeđati sve s kojima se susretne, vrijeme je da mu kažete zbogom. Sigurno ima nešto ružno reći i o vama.

Komentari

Autor: 24 sata.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.