Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Seks je odlična terapija, ali nešto drugo je bolje za vašu vezu

svadja prekid

Šta bi moglo biti bolje od dobrog seksa? Kad je u pitanju kvaliteta vaše veze, vjerovali ili ne, puno važnije od dobrog seksa je dobra – svađa.

Znamo da postoje parovi koji tvrde da se nikad ne svađaju, a znamo i da istraživanja pokazuju da većina tih parova laže. No, na stranu parovi koji misle da je svađa loša – ona je dobra, potrebna i u većini slučajeva veliki spas za vezu. Važno je samo da se znate kvalitetno posvađati. Evo kako se to radi:

Ugledajte se na advokate

Na televiziji rijetko kad vidite da dva advokata u sudnici viču u isti glas, a upravo je to nešto što možete primijeniti na svoje svađe. Bez vike, s puno poštovanja, u nadi da će pravda pobijediti.

Slušajte

Kao što i advokati slušaju jedan drugoga, i vi slušajte jedno drugo. Njegovi su argumenti možda pogrešni i loši, ali ako ih ne saslušaš, ti si više u krivu od partnera / partnerice.

Ne upadajte u riječ

“Prigovor!” – s obzirom da nemate suca koji bi ga mogao uvažiti, prigovore je pametno čuvati za svoj dio izlaganja argumenata.

Ne udarajte “ispod pojasa”

Borite se pravedno – udarci ispod pojasa mogu dati trenutnu prednost osobi koja ih zajade, ali dugoročno će vas oboje povrijediti.

Ne izvlačite probleme iz prošlosti

Ako se svađate o jabukama, svađajte se o jabukama. Ubacivanje krušaka u priču o jabukama nema puno smisla, pa će tako navođenje svih ostalih stvari koje je tvoj partner loše napravio, a koje nemaju veze s ovom svađom, samo dodatno zakomplicirati situaciju.