Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Život i zdravlje

Šest grešaka koje u životu morate što prije napraviti

26/05/2015

Život nije satkan samo od uspjeha. Štoviše, da bi cijenili ugodne stvari u životu, treba iskusiti i drugu “stranu medalje” i počiniti neke klasične pogreške na kojima se uče važne životne lekcije. Evo što bi svakako trebalo uprskati u želji da unaprijedimo svoje živote.

1. Izlazi s “pogrešnom” osobom
Jedne žene ne mogu odoljeti zločestim dečkima, a druge vole (pre)mlade ili (pre)stare muškarce. Izlaženje s “pogrešnom” osobom je važan dio života, jer nas uči mudre lekcije o vlastitim vrijednostima, očekivanjima okoline i koje sve ciljeve želimo zadovoljiti u životu.

2. Obavljaj “neprivlačan” posao
Imati posao u vrijeme ekonomske krize je “luksuz”, bez obzira na visinu primanja i dodatne uvjete. Poslovni stručnjaci tvrde da nerazumni šef i mala plaća mogu biti odlična škola za budućnost – jer vas uči kako se ponašati u okruženjima u kojima nemate apsolutnu kontrolu nad situacijom.

3. Povrijedi nekoga istinom
Oslobađajući je osjećaj izraziti svoje stvarno mišljenje o nekoj stvari, osobi ili temi. Uvijek je bolje govoriti istinu, a ako pritom povrijedite nekoga, naučit ćete više pozornosti posvećivati ljudima u svojem privatnom i poslovnom životu i njihovoj emocionalnoj sreći.

4. “Spali” mostove iza sebe
Ako ste (a vjerojatno jeste) spalili kakav most zbog svoje mladosti i naivnosti, ova će vam greška zasigurno doći na naplatu u kasnijem životu. No pomoći će vam i da se naučite odmaknuti od izazovne situacije s pozitivnim stavom uz ponosno uzdignutu glavu.

5. Potroši previše na neku “glupost”
Odgovorno raspolaganje novcem za nekoga je jednostavan čin, a za druge nemoguća misija. Ova se lekcija najbolje uči na vlastitim greškama odnosno kada nepromišljeno potrošimo značajan novčani iznos na “glupost” koja nam uopće nije potrebna i zbog čega nemamo dovoljno sredstava za važne troškove poput režija.

6. Dotakni dno
Prije nego što je napisala iznimno popularni književni serijal o Harryju Potteru, J.K. Rowling je bila samohrana majka troje djece koja je jedva preživljavala zahvaljujući socijalnoj pomoći.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.